ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФЕРЕТАБ / FERRETAB

Съдържа железен фумарат, фолиева киселина, както и помощните вещества лактоза монохидрат, полиакрилат дисперсия 30 %, колоидален силициев диоксид, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, желатин, оцветители

Предназначение

феретаб
Онлайн аптека Remedium.bg предлага ФЕРЕТАБ КОМП. КАПС 30БР. Професионална консултация с магистър-фармацевт и безплатна доставка на всички поръчки над 40 лева до 1кг.

ФЕРЕТАБ е комбиниран продукт, прилаган при недостиг на желязо и фолиева киселина – най-често това е изразено при анемия на бременността и пр. Двете основни съставки компенсират дефицитите на желязо и на фолиева киселина по време на бременност, като впоследствие поддържат показателите в норма. Този режим на прием намалява риска от развитие на тежка анемия, кръвоизливи и аборт, преждевременно раждане, отклонения в развитието на плода поради назованите дефицити.

Как се приема

ФЕРЕТАБ се приема под формата на капсули с удължено освобождаване. Продуктът трябва да бъде препоръчан от лекар, който определя дневната доза и продължителността на лечението.

Капсулите не се разтварят, не се дъвчат – поглъщат се цели, с много течност, преди хранене. Приемът на ФЕРЕТАБ за предпочитане е по едно и също време на деня. Обичайната дневна доза е една капсула, но според тежестта на дефицитите може да се увеличи по лекарска преценка до 2-3 капсули. Продължителността на терапията се определя според промените на показателите, но обикновено е 8-12 седмици.

ФЕРЕТАБ не бива да се приема в самоволно увеличени дози. При неволно предозиране следва да се търси медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с този продукт може да причини стомашен дискомфорт, тежест, спазми, повръщане. Тези симптоми най-често са в лека форма и преходни. Ако се повтарят и стават по-интензивни, приемът на ФЕРЕТАБ се прекратява и се търси друго решение.

Продуктът може да оцвети в черно екскрементите; това не е знак за вътрешен кръвоизлив в стомашно-чревния тракт.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

Този продукт не се препоръчва при алергия към някой от компонентите му.

ФЕРЕТАБ не е подходящо решение в случаите, когато са налице смущения в усвояването на желязото.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за взаимодействия на продукта с други медикаменти, които са рискови за негативно въздействие.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 30 капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *