Повиши ми се долната граница на кръвното, дайте съвет, моля!

Здравейте! Вече седмица кръвното ми налягане е в рамките на 120, 112 на 90, 92 и пулс над 80, на 56 години съм. Не пуша, не пия, 168 висока, 90 кг., което е и проблемът ми. Започнах вечер в 18ч. да приемам само чаша кисело мляко с канела. Чувствам се чудесно, спя спокойно, но сутрин кръвното ми е 114/90, което ме притеснява. Скоро получих режеща болка в гръдната лява част, полегнах и всичко отмина много бързо. Не знам още какво да ви дам като информация. Моля да ми пишете дали това състояние е гранично и опасно. Благодаря предварително!

 

Отговорът:

Д-р Камен КаменовЗдравейте,

При Вас имаме покачване на долната граница на кръвното /нормата е между 60-80/, имате по-висок пулс /норма за жени 70-80 уд/мин./.

Тук вероятно имаме натрупване на много фактори, безспорно и теглото участва. Трябва да се обърне внимание на консумираната сол и вода и да се изгради баланс.

 

 

 

 

С д-р Каменов можете да се свържете на тел. 0888 245 062.

Ако искате да се запознаете по-подробно посетете:

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *