ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето защо мъжете предпочитат слаби жени (от психологическа гледна точка)

Една много голяма част от мъжете предпочитат слаби жени. Това е истината. Не всичко е въпрос на външност, но все пак…

Все пак, мъжете предпочитат жени с по-слаба фигура, отколкото пухкави хубавици. И, да – може да не е чак толкова симпатична, но за предпочитане е да е слаба. Или поне с нормално телосложение…

Много жестоко звучи, но е така. Малко мъже биха го признали на глас. Да, има такива, които предпочитат ренесансови хубавици, но те са един много малък процент. Дори и във филмите любовницата обичайно е по-слаба и по-млада… Какво да се прави – стандарти!

Много рядко се говори за психологическата страна на проблема „излишни килограми“. И не защото няма какво да се каже, или не достигат изследвания по темата… Болезнено е… Тъжно е… Жестоко е да кажеш на едно момиче, че няма „нормално“ телосложение. И какво значи нормално?

Истината е, че ние сами определяме габаритите на собственото си тяло, без значение дали сме мъж или жена. Тук трябва да отворим една голяма скоба, и да уточним, че в случая става въпрос за наднормени килограми, натрупани от леност и лакомия.

Отговорът на въпроса „Какво искат мъжете?“ не може да бъде еднозначен. Ясно е, че за всеки влак си има пътници. Но, когато става въпрос за това защо силният пол предпочита по-слаби жени не би трябвало да изхождаме от клишето, че мъжете обичат с очите си… Или, че любовта на мъжа минава през стомаха. Всичко е въпрос на психология.

Отдавна е известно, че наднорменото тегло е пречка по пътя към успешен и щастлив личен живот. Екстра теглото добавя години към реалната възраст. Неудобно е за движение и в повечето случаи подкопава самочувствието и поражда комплекси.

Пълните жени вярват, че мъжете не намират за привлекателни големи количества, извън бюста, от чисто естетическа гледна точка. Но в действителност, мъжете имат много по-различни аргументи.

Научното списание Psychology Today попита 10 мъже защо не са били привлечени от от по-пълните жени

Ето техните отговори, които ще ви помогнат да анализирате темата и да си направите съответните изводи.

1. Концепцията на красотата е спорна, разбира се. Има пълни жени, има и жени, които просто са дебели. Аз просто искам да избера най-доброто.

2. Знам какво означава да имаш наднормени килограми. Самият аз съм бил дебел в един период от живота ми. Знам и как това се отразява на емоционалното състояние. Аз не искам да имам до себе си жена, която освен проблемите с килограмите, ще има и проблеми от психологическо естество.

3. Ако едно момиче има допълнителен обем, това за мен означава, че тя няма волята да се погрижи за себе си. Тя не мисли за своето здраве, и най-вероятно е мързелива.

4. Трудно е да се види истинската жена под голям слой мазнини…

5. Дебелите жени не мислят за бъдещите здравословни проблеми, пред които те ще бъдат изправени.

6. Не желая да бъда с жена, която е пренебрегнала себе си, заради моментни слабости. Искам до себе си човек, който ще ме зарадва с възгледите си и ще създава красота, като първо започне от себе си.

7. Аз водя здравословен начин на живот. Понякога дори се вманиачавам. Затова търся някой като мен…

8. Слаб мъж до дебела жена изглежда нелепо.

9. Ако ви е трудно да работите по един час на ден в залата, как ще се справяте с всички домашни задължения?

10. Всички мои приятели трябва да се възхищават на жената, която ще е до мен. А жените… Те ще трябва да ѝ завиждат…

Тъжно е, да! И е жестоко! Ако трябва да сме честни, същото биха казали и дамите за мъжете с наднормено тегло

Никой не вижда болестта зад излишните килограми. Никой не се сеща, че може да имате хормонален проблем, или напълняването да е следствие от прием на лекарства. Истината е, че колкото повече обществото затлъстява, толкова по-малко толерантно става… Днес дебел означава или болен, или мързелив. И колкото прогресирали да сме, все още първобитно оглеждаме човека до нас, преценявайки дали ще е достатъчно здрав и пълноценен, за да създаде или износи потомство.

Повечето мъже са единодушни, че не искат жената до тях да има фигура и излъчване на модел. Тя просто трябва да излъчва здраве. Затова грижата за теглото не трябва да е от суета, а заради това да се чувстваме добре!

Източник: psychologytoday.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *