Начало / Болести и лечение / Този японски лекар е на 105 години и се радва на чудесно здраве! Вижте какво включва менюто му

Този японски лекар е на 105 години и се радва на чудесно здраве! Вижте какво включва менюто му

Д-р Шигеаки Хинохара е на 105 години и се радва на отлично здраве. Той е най-възрастният практикуващ лекар не само в родината си Япония, но и в света. Споделя, че дължи дълголетието си най-вече на начина, по който се храни. Както може би се досещате, той не страда от наднормено тегло, дори напротив – през последните 30 години той почти постоянно тежи 60 кг.

„За мен храната е много важна. Обикновено за закуска пия чаша плодов сок с 1 суп.л. зехтин. Понякога разнообразявам с чаша мляко и леща на прах + банан. Редовно приемам зехтин, защото е много полезен за артериите и кожата“, обяснява д-р Хинохара.

Д-р Шигеаки Хинохара

Д-р Шигеаки Хинохара

На обяд той хапва 2-3 бисквити или пък нищо, когато е много зает. Твърди, че не усеща глад, когато е съсредоточен в работата си.

„Вечерята ми се състои от плодове, малко риба с ориз. Два пъти на седмица хапвам и 90 гр немазно месо“, казва японският лекар.

книга

Книгата „Living Long, Living Good“

Д-р Хинохара е изключително продуктивен и доказателство за това са 150-те книги, които е издал след 75-ия си рожден ден. Книгата му „Living Long, Living Good“ например е продадена в 1,2 милиона копия.

Според него възрастните ще бъдат по-здрави и по-щастливи, ако живеят като децата.

„Като деца ние сме имали толкова много забавления. Често ни се е случвало да забравим за съня и храната. Смятам, че човек не трябва да се изтощава със строги правила за вечеря или час за лягане. Винаги бъдете заети и гледайте напред“, съветва японският дълголетник.

„Ако питате мен – не се пенсионирайте! Винаги бъдете заети с нещо. Моят график например е запълнен за година напред. Възнамерявам през 2020 година да се забавлявам на Олимпийските игри в Токио“.

Според д-р Хинохара част от операциите са напълно излишни. Той смята, че терапията с животни и музика са не по-малко ефективни.

„Ако искате да се радвате на чудесно здраве, винаги ползвайте стълбите и сами си носете багажа.

Ще ви кажа как аз поддържам мускулите си във форма – всеки път прескачам през две стъпала“, са думите на лекаря.

Източник:elitereaders.com

Оценете статията
Оценка 3.4 от 35 гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

loading...

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*