ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Дейвид Волф: Как да направим супер лекарство от гроздовите семки /РЕЦЕПТА/

Лечебните свойства на маслото от гроздови семена са известни на всички.
Известният диетолог Дейвид Волф припомня защо гроздовите семена са полезни за здравето

Дейвид Волф

Дейвид Волф, известен още като Дейвид Авокадото Волф е световноизвестен натуропат и автор на статии за здравето. В България става популярен след участието му в документалния филм „Гладни за промяна“

Дейвид Волф

В статия, която Дейвид Волф публикува преди няколко седмици в своя сайт, той припомня благоприятния ефект на маслото от гроздови семена върху имунната система. Това масло прави еластичните стените на кръвоносните съдове, намалява холестерола, предпазва от рак. В същата статия Дейвид Волф обяснява каква невероятна полза за здравето имат гроздовите семена в естествения им вид, без да са преработени в етерично масло.

Използването на гроздови семена е препоръчителни, според него, заради високото съдържание на витамин Е и биологично активни съединения, като калций и калий. Също така, гроздовите семена могат да помогнат в контрола на теглото.

Как да си приготвите отвара от гроздови семена и по какъв начин тази отвара ще ви помогне да отслабнете, четете в следващите редове.

Полезните свойства на гроздовите семена

Не само Дейвид Волф препоръчва използването на гроздовите семена. Изследователите от Калифорнийския университет публикуваха резултати от едно скорошно изследване, според което химичният състав на гроздовите семена е реален склад на естествени витамини, които са от съществено значение за човешкото тяло. Това са флавоноиди, линолова киселина и витамин Е. Съдържащият се в гроздовите семена токоферол играе важна роля в жизнените процеси, които се случват непрекъснато в човешкото тяло.

 

Тези сложни и полезни вещества позволяват използването на гроздовите семена за контрол на много заболявания, както и за намаляване на теглото и удължаване на младостта. Активните съставки могат да ускорят метаболизма, имат прочистващи и диуретични свойства. Това влияе положително на процеса на отслабване. Като общо правило, за да регулирате теглото, трябва да се пие отвара, приготвена от гроздовите семки.

Как се прави отвара от гроздови семки?

Необходими съставки:

  • 1 супена лъжица сухи гроздови семки
    300 мл. вода

Как се прави?

Първо, сухите гроздови семена се смилат. Трудно ще ги откриете в търговската мрежа, но нищо не ви пречи в сезона на гроздето да си набавите гроздови семки, да ги изсушите и съхраните.

След като станат на прах, се заливат с гореща вода. Водата трябва да е около 90 градуса. Това означава, че след като заври, трябва леко да се охлади.

Сложете така получената отвара под похлупак. Покрийте я отгоре с одеяло. Нека да престои около 20-на минути. След това, ако е нужно – прецедете.

Така получената отвара се пие 30-40 минути преди хранене, три пъти на ден, около 200 мл. Курс на лечение – един месец. Добре е по време на употребата на отварата да се лишите от вредните навици по отношение на храненето, ако имате такива. След като направите почивка от един месец, повторете курса на лечение.

Източник: davidwolfe.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Дейвид Волф: Как да направим супер лекарство от гроздовите семки /РЕЦЕПТА/

  1. АлександърИнчовски каза:

    Да това са само изстини за семките от червеното грозде имаме опция да произведим тонове масло и тонове семки от грозде

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *