Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДРИПТАН / DRIPTANE

Съдържа оксибутинин хидрохлорид, микрокристална целулоза, калциев стеарат, дехидратирана лактоза

Предназначение

дриптанМедикаментът ДРИПТАН е препоръчван при незадържане на урина – денем и нощем; при прекалено чести позиви за уриниране, свързани с нестабилност на пикочния мехур, отклонения във функционирането на мускули и нерви, отговорни за отделителната система.

Как се приема

Приемът на ДРИПТАН – дозировка и продължителност, трябва да се определи от лекар. Най-често се препоръчва следният режим:

При възрастни – първоначален прием по половин таблетка от 5 мг три пъти дневно, впоследствие два или три пъти дневно по една таблетка (таблетките са делими). Дневната доза по лекарска препоръка може да бъде увеличена до 4 таблетки дневно. Пациенти в напреднала възраст започват с половин таблетка два пъти дневно, и провеждат терапия по схема два пъти дневно по една таблетка.

При деца над пет години – начална доза от половин таблетка два пъти дневно. Децата от 5 до 9 години продължават с половин таблетка три пъти дневно; от 9 до 12 – два пъти дневно по една таблетка; над 12 години – три пъти дневно по една таблетка.

Таблетките се гълтат цели преди хранене, с малко вода. Ако приемът създава стомашен дискомфорт, могат да се вземат и по време на хранене с вода или мляко.

При предозиране е наложителна лекарска помощ, тъй като са възможни смущения като тахикардия, дихателни затруднения, понижаване на кръвното налягане, кома. Не бива да се превишават препоръчаните дози; не вземайте двойна доза компенсаторно, ако сте пропуснали да вземете лекарството в обичайното време.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ДРИПТАН може да предизвика странични реакции като ускорен пулс, разширени зеници, пресъхване на устата, запек или диария, замъглено виждане, болки в стомаха, зачервяване на лицето. Възможно е да се получат смущения в уринирането – затруднено отделяне на урина.

В някои случаи медикаментът причинява стомашен дискомфорт и гадене, гастроезофагеален рефлукс.

Съобщавано е също за обърканост и тревожност, халюцинации, кошмари и конвулсии. Има информация за алергични реакции – кожни обриви, затруднено дишане и преглъщане, оток на лицето и гърлото. В някои случаи могат да се получат отклонения в бъбречните функции.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДРИПТАН не се прилага при алергия към основния компонент или някое от помощните вещества.

Медикаментът е противопоказан при чревни заболявания – токсичен мегаколон, улцерозен колит, чревна обструкция, намален чревен тонус. Да не се използва при пациенти с глаукома или миастения.

Не прилагайте при деца под петгодишна възраст!

Медикаментът не е подходящ за лечение на инконтиненция, причинена от стрес. Да не се използва при пациенти с метаболитни заболявания като непоносимост към галактоза, дефицит на лактоза, влошено усвояване на глюкоза и галактоза.

Не се прилага при бременност и кърмене. Не шофирайте, ако се лекувате с ДРИПТАН заради риска от състояния с влошена координация, замъглено зрение и халюцинации.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е точна лекарска преценка за възможни странични ефекти при едновременен прием на този и други лекарствени продукти. Това се отнася за медикаменти с атропин, невролептици, антидепресанти, седативни антихистамини, дизопирамид, лекарства при Паркинсон, лизурид.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 60 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *