ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-евтиният начин да отслабнете! Просто се научете как да дъвчете храната!

Как да отслабнете абсолютно безплатно? Марк Битман има отговор на този интересен въпрос, който малко ще ви учуди…

Най-евтиният начин да отслабнете! Просто се научете как да дъвчете храната!

И вие ли сте от хората, които са разочаровани от диетите? Ако сте пробвали всичко, и все пак не сте успели да отслабнете, прочетете съветите на един доказан капацитет в областта на храненето.

Марк Битман
Марк Битман

Марк Битман е автор в кулинарния раздел на вестник „Ню Йюрк Таймс“. Всяка седмица излиза негова статия в рубриката „Минималистът“. Има издадени над 10 книги, посветени на кулинарията и храненето. Рецептите от тези книги са публикувани в сборник, озаглавен „Простите и лесни рецепти на Марк Битман от Ню Йорк Таймс“.

Днес Марк ще ви каже една малка тайна, относно това как може да отслабнете без разочарования и излишни разходи.

Има начин не само да отслабнете бързо, но в същото време да подобрите здравето на храносмилателната система. Тайната е в това да сдъвквате храната колко е възможно по-дълго време. Това може да изглежда глупаво, но всъщност е логично. Ако следвате указанията на Марк Битман, можете да намалите теглото си с поне 10 кг без диета за срок от 3 месеца.

Когато дъвчете храната по-дълго време, вие си спестявате поредното преяждане. В допълнение, това допринася за нормализиране на храносмилателните процеси. Запознайте се с всички предимства на най-лесната техника, която ще ви помогне да отслабнете.

Отслабнете докато дъвчете храната бавно, дълго и с наслада

1. Продължителното дъвчене на храната намалява приема на калории

По този начин вие ще изяждате по-малко количество храна и ще задоволите глада си по-бързо. Това е една проста схема за здравословна диета без строги ограничения.

2. По-вкусна храна

Ако по-дълго време дъвчете храна от растителен произход, тя ще стане по-вкусна. Колкото повече дъвчете, толкова по-богато на вкус става постното ястие! Хората, които поглъщат големи парчета храна не са могли да усетят истинския вкус на много храни. Ако дъвчете по-продължително, вие имате възможност да разберете.

3. Добре сдъвканата храна е по-лесно смилаема

Подут корем? Тежест в стомаха? Безпричинна умора? Искате ли да си спестите всичко това? Дъвчете бавно и дълго – няма да се уморим да го повтаряме до края на статията.

Така процеса на храносмилане ще бъде по-лесен. Вие никога няма да усетите тежест в стомаха след хранене, няма да преяждате и няма да разширите стомаха. Добре усвоените продукти ще дадат на тялото енергия и хранителни вещества, които са важни за здравето. В крайна сметка, когато не дъвчете една хапка поне 30-40 пъти, вие възпрепятствате абсорбирането на полезните хранителни вещества.

4. Ще се почувствате много по-добре в рамките на една седмица, след като сте започнали да дъвчете по-дълго

Внимателното дъвчене на храната – предотвратява каквито и да било проблеми с стомаха, като гастрит и колит. Също така това е добра профилактика на пародонтозата. Стомахът спира да е твърде натоварен. Освен това организмът разполага с повече енергия за възстановяване.

Нищо чудно, че едно от първите неща, които кърмачето научава от родителите си, е как да дъвче. Знаейки този секрет ще забравите за проблемите с наднорменото тегло. Яжте бавно, без да отвличате вниманието си от процеса на хранене. Не четете по време на хранене, не гледайте и телевизия.

Опитайте се да не „измивате“ храната. Пийте вода половин час преди и два часа след хранене. Разбира се, опитайте се да използвате предимно здравословни храни, богати на фибри, които са приятни за дъвчене. Плодове, зеленчуци, зърнени храни, постно месо – това трябва да е основата на диетата на всеки, който се грижи за здравето си.

Източник: nytimes.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *