Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пречистете тялото си за един ден: най-добрата рецепта и съвети от Джой Л. Бауър

Пречистете тялото и се освободете от празничните килограми със съветите и рецептата на Джой Л. Бауър – известен диетолог и нутрологист

пречистете тялото
Пречистете тялото си за един ден: най-добрата рецепта и съвети от Джой Л. Бауър

Джой Л. Бауър е основател на Joy Bauer Nutrition центрове и експерт по хранене в Today Show – предаване, което се излъчва по телевизия NBC. Тя е и водеща, заедно с Флорънс Хендерсън, на шоуто по RLTV „Good Food, Good Deeds“.

Можете спокойно да се доверите на нейните съвети – Джой е абсолютен професионалист. Затова не губете време и пречистете тялото си с еднодневна диета.

Джой Л. Бауър

Има хора, които вярват, че целодневното гладуване е някакъв номер, от който няма никакъв ефект, и чиято цел е само да увреди здравето. Нищо подобно!

В действителност, всичко е точно обратното. Гладуването подобрява работата на имунната система, намалява размера на стомаха, пречиства и подмладява организма. Но, както при всеки важен въпрос, не може да започнете без да знаете някои важни подробности.

Как да стартирате деня, в който ще гладувате, и как да продължите след това ще ви обясним в тази статия. Съветите на Джой Л. Бауър наистина са безценни.

Пречистете тялото за 36 часа и се заредете със здраве и енергия

1. Подготовка

Преди да решите да гладувате, трябва да имате подходящо настроение. Без него няма да усетите и да имат ефект лечебните свойства на гладуването. Определете деня поне седмица преди това. Нищо не бива да ви попречи да проведете гладуването тогава, когато сте решили.

Хубаво е да информирате хората около вас, че ви предстои ден без храна. Можете да им обясните и какви са ползите от лечебния глад. По този начин е възможно и те да се включат. Еднодневното гладуване не само ще ви даде сила и увереност, но също така ще ви зареди с положителна енергия.

2. В деня преди гладуването

Този ден наистина е много важен. Опитайте се да не пиете алкохол, да не се ядете много предния ден. Не злоупотребявайте със солената храна. Тъй като следващите 24 часа ще прекарате без храна, ще трябва да помислите с какво да оползотворите свободното време.

За да не бъдете неприятно изненадани, опитайте се да намерите неща за вършене, или ги планирайте предварително. В идеалния случай е добре да прекарате този ден сред природата, но може да си останете и у дома.

3. Гладуване

Не очаквайте добри резултати, ако сравнително отскоро сте решили да практикувате ден без храна. Може да си докарате някои странични ефекти, като главоболие, виене на свят, слабост, лошо настроение и лош дъх. Това е възможно да съсипе отношенията ви с другите, и да затрудни лечебното гладуване.

През този ден се опитайте да пиете повече чиста вода, без никакви добавки. Ако много огладнеете, или просто физически не може да оцелеете през този ден, добавете малко мед към водата – една чаена лъжичка на чаша вода. В деня на пълния пост е хубаво да се направи и прочистваща клизма, да практикувате дълбоко дишане, водни процедури, да изпълнявате йога асани или просто случайно подбрани упражнения. Важното е да не се пренапрягате.

След като е минал деня, през който сте пили само вода, вземете си контрастен душ, като завършите с топла струя и се подгответе за вечеря.

Гладуването, според Джой Л. Бауър, трябва да продължи 36 часа, за да има ефект. Вечерята е елементарна – салата и чай без захар. Салатата трябва да е само от зеленчуци, без мазнина и без сол. Не бива да е повече от двете ви шепи. Старайте се да се храните изключително бавно.

Забележка: Ако сте започнали гладуването в понеделник в 7 часа сутринта, това означава, че не бива да ядете нищо, освен салата за вечеря, до 7 часа вечерта във вторник. Вечерята отново е салата с чай.

4. Денят след гладуването

На следващия ден се хранете както обикновено. В никакъв случай не бива да преяждате. Ако сутринта се чувствате добре, можете да отложите вечерята до вечерта (48 часа без храна), или до следващата сутрин (2-дневно гладуване).

5. Изход от глада

Цялата полза от гладуването се състои в това да знаете точно как да излезете от него. Има хора, които гладуват 24 часа и след това преяждат или употребяват храни, които не са противопоказни.

Запомнете: никога не прекъсвайте гладуването с животински продукти: месо, сирене, риба. Не бива да се ядат ядки или семена.

В рамките на 2 дни се въздържайте и от кисела храна. Пречистете тялото, като спазвате строга вегетарианска диета. Дайте предимство на варените зеленчуци, зеленолистните салати, както и салата от настъргани моркови и зеле. Тези храни имат прочистващ ефект върху червата. Пийте и много чиста вода.

6. Заключение

36-часово гладуване всяка седмица има положителен ефект не само върху здравето. Чрез него ще промените и усещането си за света.

Разбира се, ако го практикувате за първи път, не трябва да очаквате мигновени резултати. Най-значителните промени са в съзнанието. Мислите стават по-бързи, а решенията – по-логични. Енергията и здравето се появят след сравнително дълги периоди на гладуване. Нужна ви е повече практика и ще успеете!

Източник: www.diabetes.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *