ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хранителният режим на Мелиса Хартуиг – най-добрия начин да се справите с хронично възпаление на раменната става

Мелиса Хартуиг е специалист по хранене, автор на няколко книги, рецепти, съвети и статии за хранене

Мелиса Хартуиг

Мелиса Хартуиг дава гласност на своя стил на хранене, след като точно диетата, която спазва, помага на съпруга ѝ Далас Хартуиг да излекува хронично възпаление на раменната става.

Хранителният режим на Мелиса Хартуиг се казва „Чисти 30“. Подробно за него може да прочетете, ако потърсите в Гугъл Whole 30. Но най-общо казано – това е диета без план.

bez-zahar

За един месец не бива да се яде нищо тестено, нищо млечно, никакъв алкохол, никаква захар, никаква изкуствена сладост, боб, соя и преработени храни.

Може да се яде плодове, зеленчуци, месо, риба. Може да се ползва пречистено краве масло и растителни мазнини, като зехтин и ленено масло. От бобовите е позволено само да се консумира зелен фасул.

supi

Вместо сандвичи яжте бистри супи. Супите може да са само зеленчукови, или да комбинирате крехко телешко или пилешко месо със зеленчуци.

Месото може да е варено или задушено с разни зеленчуци. То ще ви помогне да се справите със зверския глад в началото на диетата. В месото има триптофан, вещество, което е пряко свързано с производството на серотонин. Колкото са по-високи нивата на серотина, толкова по-добре.

meso

Заменете кафето с билков или зелен чай. Излишният кофеин кара тялото да съхранява мазнини. И не се изкушавайте да пиете горещ шоколад – това са 448 калории в една чаша!

kafe-chaj

Не забравяйте водата! В студеното време, трябва да се пие не по-малко от колкото се пие когато е топло. Това е необходимо, за да се поддържа нормалната обмяна на веществата. Топла вода с лимон – ето един отличен избор.

pregradka

И все пак учените отдавна са доказали, че страстната прегръдка предизвиква мощен прилив на ендорфини – хормоните на щастието. Ако ви се струва трудно да спазвате този ограничителен режим, извикайте на помощ някой приятел, който окуражително да ви прегърне.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *