Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Убийствена мода! Ето защо НЕ БИВА да слагате магнити на врата на хладилника!

Едва ли има хладилник, чиято врата да е останала незасегната от тази вечна мода – да се лепят магнити

magnikyut
Магнити може да има и по страничните стени на хладилника. Магнити се лепят и на някои от по-старите модели готварски печки. Може ли това да е опасно за здравето? Какви вреди нанасят налепените по вратите на хладилниците магнити?

Ясно е, че самите магнити няма как да навредят. Освен прекрасни спомени, те могат да причинят някоя и друга черна драскотина, ако хладилникът е бял. Тези драскотини често са следствие от местенето на магнитите и се получават от малките черни и кръгли магнитчета, с чиято помощ се закрепва красивата картина…

Все още не се знае достатъчно за влиянието на магнитното поле върху здравето на човека. Има привърженици на магнитната терапия – лечение с магнити, но има и ревностни противници на магнитите, които са убедени, че човек трябва да стои далеч от този опасен материал.

kuhnya

Ако имате магнити върху вратата на хладилника, не пропускайте да прочетете тази информация! Това е особено наложително за хора, които имат проблеми със сърцето.

Магнитна вреда

Мнозина вярват, че магнитите за хладилник са прекрасна декорация. Те може да са там, за да напомнят нещо, а може да служат и за закрепване на разни важни бележки.

За съжаление, проблемът с използването на магнитите, не е само естетически.

Има два вида магнити. Тъмносиви, почти черни магнити – напълно безопасни за човека. За радост на всички фенове, които обичат да покриват вратите на хладилниците и фризерите с магнитчета, този вид магнит не може да причини каквато и да е вреда. Опасни за здравето са сиво и сребърно-сивите магнити. Те са направени от материал, наречен Неодим (Nd).

neodim

Оказа се, че не особено безопасният материал е почти навсякъде около нас. Когато включите мобилния си телефон, за да вибрира, бързото движение и съответния звук, който ще чуете в последствие, се причинява от миниатюрни Nd магнити вътре в телефона. Подобни магнити има и в слушалките на телефона, и къде ли още не.

Доста опасно е ако такъв вид магнит попадне в ръцете на малко дете. Може да се отлепи кръгчето, което държи картинката видима върху вратата на хладилника. И детето, привлечено от сивия лъскав вид на магнита, да го глътне.

Неодимовите магнити са опасни за всички хора с пейсмейкъри: в резултат на взаимодействие с устройството с магнита пейсмейкъра може да спре да работи. Сърдечно-болните, които имат пейсмейкъри трябва да стоят поне на 3-4 сантиметра разстояние от този вид магнити.

magniti

Магнитното поле на човека е нещо твърде крехко, твърдят твърдят експерти по фън-шуй. Това древно учение не забранява ползването на декоративните магнити, но настоява да бъдем предпазливи.

Според фън-шуй в никакъв случай не трябва на хладилника да се слагат изображения на хора и животни! Това ще доведе до насищането на храната, която се съхранява вътре, с отрицателна енергия. А това може да е причина за болести и бедност. Всеки, който се грижи за здравето си и зачита практиката на фън-шуй, трябва да се вземе под внимание тези полезни препоръки.

Източник: www.erean.eu

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *