Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Цветотерапия и медитация при депресия

Звукова медитация. На всяко вдишване или издишване си повтаряйте дума или фраза, които ви харесват или изразяват ваши съкровени чувства. Фокусирайте вниманието си само върху тази дума или фраза и не мислете за нищо друго. Някои използват най-обикновени думи например спокойствие, тишина, други предпочитат мантри-думи или съчетания от думи на санскритски, които традиционно се повтарят по време на медитация. Най-известната мантра е “Ом”. Нека звуците на произнасяната дума буквално пронизват цялото ви тяло, пълнейки го с енергия. Актът на произнасяне на думатае акт на използване на енергия. Звуковата медитация ще активизира енергията ви.

Жълтия цвят се асоциира със слънцето. Той стимулира нервните процеси, храни главния мозък и избистря ума. Ефикасен е като възстановяващо средство при умствена преумора. Справя се с апатията и тревожността. По време на поредната депресия , извадете от шкафовете всичко, което е в жълто и къпете в този слънчев цвят. Той активизира всички функции в организма, повишава апетита, помага за по-лесното усвояване на храната, стимулира нервната система, черния дроб, укрепва сърцето, подобрява кръвообръщението, контролира нивото на кръвната захар, стимулирайки нивото на работа на задстомашната жлеза, изостря слуха и зрението.

Зеленият цвят е цветът на равновесието. Той успокоява вдъхва кураж, дисциплинира ума и тялото, контролира действията. Този цвят широко се използва в цветотерапията за лечение на невротични фобии и натрапчиви състояния. Дава усещане за психическа бодрост и облекчава мъчителните състояния на тревожност, чувство за вина и раздразнителност. Смекчава емоциите, хармонизира работата на сърцето и доставя огромен запас от енергия. Зелената аура помага в пробойните в работата на имунната система, разнася кръвните съсиреци и улеснява изхвърлянето на токсините от организма.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *