ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Аутизъм – какви терапии помагат

Децата и възрастните с аутизъм са неспособни да общуват с другите по смислен начин. Те имат трудности в създаването на взаимоотношения и в разбирането на чувствата на околните и често развиват странни натрапливости и поведенчески модели.

Смята се, че аутизмът е разстройство на развитието на мозъка и макар че няма лечение, има надежда.

Деца с аутизъм
Деца с аутизъм

Аутизмът е рядък: засяга всеки 2 до 4 деца на 10 000 и е близо три пъти no-срещан при момчетата, отколкото при момичетата. Освен това обикновено засяга по-богатите социални класи. В повечето случаи разстройството се появява преди 2,5-годишна възраст или по-рано. Макар че причината е неизвестна, той е свързан с епилепсията (10 до 15 процента от страдащите развиват епилепсия) и по-късната шизофрения (има някои индикации, че аутизмът може да е форма на шизофрения, макар че засега не реагира на същите лекарствени медикаменти).

Повечето болни остават под нормата в образователно отношение, макар че някои имат изолирана високо развита способност, например боравене с числа или са много музикални.

Лечение

Съществува широк спектър от подходи, които могат да помогнат на хората с аутизъм да се развиват, да общуват и да станат по-независими.

Диета и хранене. Установено е, че високи дози витамин В6 и магнезий помагат за подобряване на навиците за сън и обема на вниманието, намаляват хиперактивността, раздразнителността и агресивността у лицата с аутизъм.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Масаж. Масажът на ръцете и краката (със или без есенциални масла) може да помогне на аутистичните лица да се научат да се наслаждават на положителното докосване и да са спокойни. Полагащите грижи трябва да бъдат обучени как да масажират

Музикална терапия. Обучените терапевти имат добри резултати от използването на музиката, за да общуват с аутистичните деца и да им помогнат да изразяват себе си.

Поддържаща терапия. Установено е, че когато е комбинирано с други терапии, поддържането — при което родителят настоява с успокояването на детето, което не желае да прави казаното — е ефективно в подобряването на поведенческите модели на аутистичните деца. Семействата ще открият, че се нуждаят от подкрепата и съветите на опитни терапевти, когато се опитват да провеждат тази форма на терапия.

Техники в релаксация. Научаването на техники за релаксация може да помогне да се избягват изблиците на насилие.

Остеопатия. Аутистичните деца имат полза от нежни манипулации от специализиран остеопат. Терапии чрез говорене. Те могат да помогнат на семейството да се справя с аутистичното дете. Поведенческата терапия способства за намаляване на трудното поведение.

Увеличете приема на храни, които съдържат витамини ВЗ, В5, В6 и С, цинк и магнезий. Избягвайте медта.

Препоръчваме продукта МАГНЕЗИЙ В КОМПЛЕКС – Във всяка таблетка се съдържа: магнезий (375мг); витамин В5 (6мг); витамин В6 (1,4мг); витамин В1 (1,1).

Симптомите на аутизма могат да се доловят рано в живота. Ако подозирате, че детето ви страда от аутизъм, се консултирайте с вашия лекар.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *