Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

15 съвета, които ще ви помогнат да имате чудесен сън и повече енергия

Не бива да ставате зависими от лекарствата. А и сънят с помощта на медикаментите не е съвсем ползотворен. Добре е да се консултирате с лекар, който да установи каква е причината за безсънието ви. В 90% от случаите става въпрос за стрес, преумора или някакви други фактори от ежедневието. Лесно бихте могли да се преборите с тях. В следващите редове ще ви помогнем с няколко съвета.

1. Изберете за спалня най-спокойната стая в жилището и се преборете със смущаващите фактори като шум и светлина чрез тампони за ушите или лента на очите.

чудесен сън
Трикове за по-добър сън

2. Вечер не приемайте тежки за храносмилане ястия, нито напитки, съдържащи кофеин. С алкохола не прекалявайте. Малко количество помага да се отпуснете. Но ако пийнете повечко, първоначално ще заспите, но после ще се събудите с неприятно чувство.

З. Не използвайте леглото за работа, ядене или гледане на телевизия.

4. Не си лягайте много рано, поне не преди 22 часа. Ако не чувствате умора и не ви се спи, изчакайте. Безсмислено е да се въртите няколко часа в леглото.

5. Опитайте да не отнасяте ежедневните си проблеми в леглото. Преди да си легнете, ги забравете. Или поне ги изтласкайте целенасочено на заден план в съзнанието ви.

6. Ако заспивате трудно, в никакъв случай не гледайте до последния момент телевизия, а си направете разходка, почетете или послушайте релаксираща музика.

7. Добро средство за заспиване е ваната с топла, но не гореща вода, освежена от благоуханни масла. Лайката също действа отпускащо, пише „Здравен журнал“. Както и лавандулата.

8. Можете да поставите до възглавницата си кърпичка, напоена с приятно ухаеща и успокояваща растителна есенция.

9. Лягайте си с чорапи на краката, и то по следния начин: потопете чорапите в студена вода, изтискайте ги, обуйте ги и отгоре си сложете още един чифт чорапи, но сухи.

10. Изяжте парченце шоколад или изпийте чаша топло прясно мляко. Това стимулира отделянето на серотонин в мозъка, което пък благоприятства заспиването.

11. Напълно погрешно е да си лягате с мисълта, че веднага трябва да заспите. Отпуснете се. Ако сънят не дойде след половин-един час, станете. Легнете си отново едва когато почувствате, че ви се спи. Или пък идете в съседната стая и почетете интересна книга.

12. Ето още един хитър начин за заспиване. Гледайте втренчено в тъмнината и се опитайте да не затваряте очи. Така повечето хора неусетно заспиват.

13. Естествени приспивателни са чайовете от лавандула и лайка.

14. Не приемайте приспивателни много дълго време, а също и ако не е чак толкова належащо.

15. Ако не можете да се справите сами с безсънието, обърнете се към лекар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *