Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фиброзит – какво представлява и как се лекува с алтернативни методи

Фиброзит е заболяване, което се характеризира с широко разпространена болка и множество напрегнати и чувствителни места в мускулите. Те се усещат като подобни на корда мускулни фибри сред заобикалящата отпусната мускулатура.

Фиброзит
Фиброзит

Симптомите включват болка, умора, вдървеност, разстройства на съня, чувствителни черва, мускулни спазми, често уриниране, предменструален синдром, главоболие, тревожност, резки промени в настроението, слаба концентрация и памет, проблеми с равновесието и много други. Заболяването, изглежда, се утежнява от влажно време, интензивна активност и стрес. Болните са предимно жени и тежестта (в този случай броя на чувствителните места в мускулите) се засилва с възрастта. Причините до голяма степен са неизвестни, макар да се смята, че болестта е свързана с алергии, чувствителност към химични вещества и токсичност, както и със стреса и тревожността на човека.

Лечение при фиброзит

Диета и хранене. Намалете приема на рафинирани въглехидрати, преработени храни с изкуствени добавки и газирани напитки. Яжте пресни плодове и зеленчуци и пийте техните сокове. Комбинация от биохимични тъканни соли също може да е подходяща. Добавките с витамини и минерали, особено витамини С и В-комплекс и цинк, могат да се препоръчат, за да се избегнат дефицити, които биха могли да причиняват или да утежняват състоянието.

Акупресура. Ще се въздейства върху чувствителните места.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура. Лечението може да се използва за контролиране на болката; моксибусцията ще се използва за излишъците от студ, вятър и влажност

Ароматерапия. Препоръчват се масла отлавандула, сандалово дърво и розмарин.

Хиропрактика. Лечението ще е насоченокъм специфично наместване на стави заподобряване на гъвкавостта и освобождаване на мускулите.

Билкова медицина. Вашият хербалист ще ви лекува съгласно индивидуалното ви състояние, но предлаганите билки могат да включват валериан, водна детелина,канадски хидрастис, върбовка и примула,вземани като чайове по два пъти на ден.

Хомеопатия. Лечението ще е конституционално, но специфичните лекарства могат да включват Rhus, tox 6,Arnica 6 и Bryonia 6.

Хидротерапия. Изследванията показват, че тази терапия е била полезна там, където другите са се проваляли, и особено за намаляване на болката и предизвикване на сън.

Масаж. Могат да се предприемат шиатцу и масаж за релаксация. Ароматтерапевтичният масаж може да включва есенциални масла от мащерка, лавандула и евкалипт

Миотерапия. Специфичното лечение подобрява общото състояние чрез насърчаване на собствените изцелителни процеси на тялото. Наместванията подобряват подвижността на ставите, а деликатните техники за освобождаване въздействат върху мускулно-скелетната система за преобръщане на причинените от фиброзита промени. Те на свой ред помагат за намаляване на умората и облекчаване на свързаните симптоми.

Изцеляване. Осигурява освобождаване на психиката,тялото и духа.

Ролфинг. Това лечение ще включва “разширяването” на тялото и централизацията на неговата гравитационна линия.

Съвети при фиброзит

Фиброзитът често се причинява от професионални навици или обичайна поза и ако се остави нелекуван, може да причини скъсване на мускули.

Физическите упражнения помагат, стига да са предприети според личното енергийно ниво и способности. Йога е особено полезна.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *