ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рецепта с магданоз лекува цистит и помага при камъни в бъбреците

Наша читателка споделя интересни бабини рецепти за цистит и камъни в бъбреците. Те включват използването както на листа, така и на корени от магданоз.

 

Нашата редовна читателка Цанка Георгиева от Пловдив ни изпрати народни рецепти, които са изпробвани от нея и семейството й. Основната съставка за приготвянето на тези ефективни бабини илачи е широкоразпространената билка магданоз.

За лечебни цели се използват плодчетата, листата и корените на растението. По съдържание на калий билката заема едно от първите места сред зеленчуковите култури и е много полезна за регулирането на сърдечната дейност.

магданоз при цистит и камъни в бъбреците
Магданозът гарантирано помага при цистит

Веществата в състава на магданоза упражняват апетитовъзбуждащо, диуретично, антибактериално и отхранващо действие.

Извлек от корените на билката се прилага при болезнена менструация – гарантирано регулира кръвотечението и премахва болката.

Растението подобрява храносмилането, стимулира работата на бъбреците и пикочния мехур, укрепва сърдечния мускул и се препоръчва при различни сърдечно-съдови заболявания. Освен това то улеснява извеждането на солите от организма.

 

Рецепта с корени от магданоз при камъни в бъбреците

Вземете 1 чаена лъжичка ситно нарязан корен от магданоз и 1 чаена лъжичка ситно нарязани магданозени листенца и ги залейте с 1ч.ч. вряща вода.Покрийте сместа и оставете да кисне 2-3 часа.Прецедената запарка разпределете на две равни части и приемайте преди ядене на малки глътки.

През зимата запарката може да се приготвя от сушен магданоз.

корени от магданоз за камъни в бъбреците
Срещу камъни в бъбреците – чай от магданоз

 

Рецепта при цистит

Вземат се 10грама пресни магданозени листа и се заливат със 100 мл вряща вода. Сместа се оставя да кисне 1 час и после се прецежда. От запарката се приема по половин чаена чаша дневно. Прилага се при задържане на урина. Подобрението настъпва след 10-14 дни.

 

Рецепта при болезнена менструация

Четири чаени лъжички ситно нарязани корени от магданоз се заливат с половин литър вряща вода. След 15 минути запарката се прецежда и се изпива за 2 дни.

Ако и вие се лекувате с народни рецепти и знаете повече неща за билките, можете да ни пишете в страницата ни във Фейсбук. С тази ценна информация ще помогнете на хиляди хора! 

чай от магданоз за цистит
ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА – Стоп на цистита и възпаленията

билкова рецепта за цистит

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *