Лекувайте упорития цистит с…чесън!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Популярният по цял свят чесън може да помогне при инфекции, които антибиотиците не могат да овладеят. На първо място това се отнася до инфекциите на пикочния мехур и пикочните пътища.

чесън
С чесън може да се спасите от цистита

Учени от Индия доказаха, че чесънът не само лекува инфекциите, но и успява да се справи с такива щамове, които са развили антибиотична резистентност. По този начин става възможно да се лекува неприятният и упорит цистит и възпаления на пикочните пътища, уточняват от medikforum.ru. С подобни инфекции по-често се сблъскват жените. Възпалението е свързано с преживяване на болки и с емоционални проблеми – подобни заболявания се отразяват върху качеството на живота. Не са малко случаите, при които усложнения от инфекциите в пикочния мехур и каналите достигат до бъбреците. Като правило това са бактериални инфекции и се лекуват с антибиотици. Проблемът е, че патогените бързо развиват резистентност към все повече антибиотици.

И така, индийските учени решили да проверят дали чесънът, който е предпочитан компонент в традиционната медицина на Индия, няма да се окаже по-ефективен от антибиотиците. За целта било проверено въздействието на чеснов екстракт върху 166 бактериални щама. В 56% от случаите изследваните бактерии имали проявена резистентност към антибиотиците. Индийските проби показали, че въпросните бактерии, открити в урината на болни хора, се повлияват от чесъна в 82% от случаите.
Това е първо по рода си изследвани; то предлага възможност за лечение на цистит и свързани инфекции дори в случаите, когато антибиотиците не помагат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *