ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Шепа какаови зърна на ден помагат при анемия

Няколко какаови зърна на ден имат невероятни ползи за здравето. Научете какви!

какаови зърна помагат при анемия
Суровите какаови зърна са изключително богати на желязо

Вие сте вечно уморени, почти изчерпани, бледи и лесно оставате без въздух? Може би сега е моментът да направите кръвни изследвания и да разберете дали страдате от липса на желязо в кръвта. Ако е така, то вие задължително трябва да консумирате какаови зърна за увеличаване нивото на желязо в кръвта. Какаовите зърна могат да се взимат счукани в продължение на 15 дни, а след това се прави пауза в продължение на две седмици.

В случай, че имате нужда от прием на желязо, можете да продължите със същата процедура веднага след тези две седмици.

Анемията се появява, когато не разполагате с достатъчно желязо в тялото. А без желязо организма не може да произвежда хемоглобин. В този случай кислородът не стига до всички клетки, и в резултат на това може да се чувствате уморени, да изпитвате слабост и да имате бледа кожа.

Жените са изложени на повишен риск от анемия, причинена от липсата на желязо в кръвта. Това се случва най-често когато дамите са в репродуктивната възраст.

 

Симптомите на анемия: 

 

1. Вие се чувствате уморени
2. Имате обилно менструално кървене
3. Бледи сте
4. Изпитвате недостиг на въздух
5. Налице е ускорен сърдечен ритъм
6. Неприятни усещания в краката
7. Често, почти постоянно главоболие
8. Притеснени сте без причина
9. Езикът ви изглежда странно
10. Изпитвате постоянна нужда да ядете или да пиете нещо студено

Анемията може да бъдат излекувана, ако се консумират храни, богати на желязо, като например: свински черен дроб, говеждо, червено месо, риба, брашно, ядки, фасул и яйчен жълтък. Храни с високо съдържание на минерали са също така: спанак, ягоди, киви, карфиол, броколи, картофи и домати.

 

И така, какво ще се случи ако ядете по шепа какаови зърна на ден, в продължение на 15 дни?

 

Известно е, че какаовите зърна имат повече от 300 здравословни съединения. Те не са просто супер храна – те са храна, която съдържа най-много антиоксиданти. Какаовите зърна, освен че ще допринесат за здравословните нива на желязо в кръвта, ще ви подействат и като един ужасно вкусен антидепресант. Освен това, за тези 15 дни, през които консумирате какаови зърна, вие ще се погрижите и за здравето на сърдечно-съдовата система.

Какаото на зърна съдържа също така и субстанция, известна като епикатехин. Това е съединение, толкова богато на ползи за здравето, че един професор от Харвард смята, че трябва да се счита за витамин! Ефектите на епикатехина дори са сравними с тези на пеницилина.

И не на последно място – какаовите зърна ще ви помогнат да отслабнете просто защото след като започнете да ги консумирате няма да имате желание за нищо вредно и сладко!

Желязо с Витамин С Equilibra

какаови зърна при анемия

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Шепа какаови зърна на ден помагат при анемия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *