ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Задържате вода? Ето най-добрите природни лекарства!

От вода краката ви са отекли, коремът е подут или гърдите са наедрели и болезнени. Това са все симптоми на задържането на течности (едема).

Задържане вода
Задържане вода

Състояние, при което течности, които иначе циркулират нормално в тялото, започват да се застояват в миниатюрните пространства между клетките. Състоянието засяга повече жените, защото при тях пространствата между клетките са по-големи, което е начинът природата да подсигури разширяването по време на бременност. Почти всяка жена познава процеса на задържане и освобождаване на течности в хода на менструалния цикъл. Но при някои жени задържането на течности е постоянен проблем, който може да се дължи на сериозни здравословни причини. Затова всеки, който страда от задържане на течности повече от една седмица, трябва да отиде на лекар за поставяше на диагноза и назначаване на лечение.

Конвенционалните лекари обикновено се опитват да овладеят състоянието с диуретици – медикаменти, които извеждат водата от тялото. Проблемът с диуретиците е, че заедно с водата те изхвърлят от организма калия и магнезия – два минерала, които са решаващи за съкращаването на мускулите, биенето на сърцето и комуникирането на нервите. Да не споменаваме страничните ефекти на тези препарати като повишени нива на кръвната захар и потиснато сексуалното желание.

Нищо чудно, че алтернативните лекари препоръчват други натурални методи за облекчаване на едемата, като се започне с най-натуралната субстанция на света.

ВОДА: промива бъбреците

Не е за вярване, че пиенето на повече вода намалява задържането на течности. Та нали проблемът е именно наличието на твърде много течности в организма? Но когато сте обезводнени, защото не поемате достатъчно вода за нуждите на вашето тяло, бъбреците решават да се запасяват с живителната течност. Това е една от причините за подуването и едемата. За да не позволите на бъбреците да превърнат тялото във воден резервоар, пийте минимум по 2 л вода на ден.

ХРАНАТА: изобилие от натурални диуретици

Много храни имат диуретично действие и извеждат излишните течности от тялото. Шампиони са магданозът, целината и динята. Други натурални диуретици са аспержите, морковите, артишокьт и кълновете от люцерна. Включвайте една от тези храни в менюто си поне веднъж на ден.

ГЛУХАРЧЕ: най-доброто природно лекарство

Глухарче
Глухарче

Листата от глухарче са най-добрият натурален диуретик. И за разлика от фармацевтичните диуретици той не лишава организма от ценния калий. Три пъти на ден вземайте по 250 мг екстракт или 30 до 60 капки тинктура, разтворени в 1/2 чаша вода или сок.

Няма ограничения в продължителността на терапията с глухарче, когато задържането на вода се дължи на високо кръвно налягане. При едема по време на бременност или подуване на краката вземайте препоръчителната доза до овладяване на състоянието, след което я намалете наполовина.

Други билки диуретици са астрагалус, бучу, репей, пчелник (Marrubium vulgare) и блатен тъжник. Всеки ден изпивайте 2-3 чаши чай или вземайте 30-60 капки тинктура. За екстракти под формата на капсули най-добре следвайте указанията върху етикета. Когато овладеете задържането на вода, намалете дозировката наполовина. Можете да вземате билките продължително.

ВИТАМИН В6: помощ за черния дроб

Черният дроб синтезира протеини, които се свързват с водата и я извеждат от тялото, но ако органът не функционира добре, може да задържате течности. Дневният прием на 100 мг витамин В6 помага на черния дроб и намалява отока. Най-добрият начин да си набавите витамин В6 е да вземате витамини В-комплекс.

СПОРТ: скачането раздвижва течностите в тялото

Смята се, че скачането на минитрамплин стимулира лимфната система – мрежата от лимфни съдове и лимфни възли, които обхващат всички тъкани и органи и пренасят и извеждат течностите от тялото. Движението нагоре-надолу помага на тялото да се освободи от излишните течности. Скачайте 10-15 минути на ден, докато не забележите значително подобрение. Запомнете, че трябва да свивате колена при подскока.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *