Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бързо облекчете болките от херпес зостер с тези съвети!

Като дете сигурно сте боледували от варицела или лещенка – инфекциозно заболяване, протичащо със ситни обриви и причинявано от варицела зостер вирус (Varicella zoster virus), известен още като херпес зостер. (Разновидност на вируса, който причинява херпеса на устата и гениталиите.)

Херпес зостер
Херпес зостер

За съжаление, вирусът не изчезва дори след настъпване на подобрение на състоянието. Вместо това той се загнездва в дорзалните ганглии (струпвания на неврони) в гръбнака. И някой ден може да ви навести отново като далечен и много неприятен роднина, когото не сте виждали 40 години.

Съществуват много причини вирусът да се активира след десетки години и да се прояви като херпес зостер. Сред тях са остаряването и физически травми като нараняване или операция, които отслабват имунната система и отключват херпес зостер вируса.

Ето и съветите на алтернативните лечители

ХУМА И ЧАЕНО ДЪРВО: изсушават мехурите

Зелената хума е природен продукт, който подсушава влажните, сълзящи мехури. Добавянето на чаено дърво към хумата усилва антивирусните й свойства. Пригответе паста от зелена хума и 1 чаена лъжичка вода. Добавете 1-2 капки масло от чаено дърво. Сложете хирургически гумени ръкавици и нанесете пастата на тънък слой директно върху мехурите. Покрийте с двойна марля и захванете с лейкопласт. Оставете лапата 2—3 часа, след това свалете марлята и почистете внимателно мястото с топъл памучен тампон. Може да повторите процедурата още веднъж в рамките на деня.

Трябва да знаете, че ако не сте боледували от варицела, съществува вероятност да я прихванете от вирусния материал в мехурите. Ако поставяте лапата на друг човек, внимавайте да не докосвате мехурите директно с ръка или друга част от кожата. Незабавно изхвърлете или стерилизирайте инструментите, които са били в досег с мехурите.

АКТИВЕН ВЪГЛЕН: изсмуква вируса

Активният въглен е много ефективно домашно средство, което изсмуква вируса от кожата, бързо подсушава и лекува мехурите. При правилно приложение въгленът намалява болката.

Добавете вода към равни части активен въглен и царевично нишесте или смляно ленено семе до получаване на каша. Оставете да отлежи 20 мин, после нанесете с марля кашичката върху мехурите. Следвайте указанията както при зелената хума, но оставете кашичката да престои 12 часа. Измийте и повтаряйте процедурата, докато мехурите завехнат и заздравеят.

КИСЛОРОДНА ВОДА: ускорява оздравяването

Кислородната вода съдържа висок процент кислород, който убива вирусите и значително съкращава епизода на херпес зостер. Мажете мехурите с напоен тампон с кислородна вода на всеки 2-3 часа, докато завехнат и зараснат.

ХОМЕОПАТИЯ: за бързо обезболяване

Хомеопатия при херпес зостер
Хомеопатия при херпес зостер

Смята се, че хомеопатичният препарат Rhustox бързо премахва болката и ускорява оздравяването. Вземайте препарата с потенция 6СН, докато имате мехури, по две гранули на всеки 3-4 часа, докато преминат.

ВИТАМИН С: укрепва имунитета

Витамин С е най-важният нутриент за правилното функциониране на имунната система. Добавете ударна доза витамин С към вашата суплементална програма като профилактика на херпеса – 2000 мг 2 пъти на ден.

АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА: блокира свободните радикали

Свободните радикали в тялото окисляват (или „разяждат“) всички клетки, включително тези на имунната система. Алфа-липоевата киселина притежава мощни антиоксидантни свойства и блокира този процес. Вземайте профилактично 50 мг 2 пъти на ден.

ЛИЗИН: обрича вируса на гладна смърт

Дневната доза от 1000 мг лизин намалява риска от повторен пристъп на херпес зостер. Причината е, че лизинът възпрепятства усвояването на аминокиселината аргинин, която явно играе ключова роля в активността на вируса. Вземайте добавки с лизин само под лекарско наблюдение.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *