Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изгонете честите настинки и грип през зимата с тези прости съвети!

Слабият имунитет ни докарва много болести. Това са съвети на холистични лекари за подобряване на имунитета с естествени средства.

За добър имунитет
За добър имунитет

Подходяща атмосфера

Когато е прекалено топло или въздухът е твърде сух, тялото се уморява, тонусът ни спада. Старайте се вкъщи температурата в помещенията да не надвишава 20 градуса по Целзий през деня и 16-17 градуса по Целзий през нощта. И редовно проветрявайте!

Излизайте на чист въздух всеки ден

Стимулирането на ретината на очите чрез светлинните лъчи дава тласък на производството на серотонин – хормона на щастието, и на мелатонин, който регулира биологичния ритъм. Излизайте всеки ден поне за двадесетина минути, дори времето да е мрачно.

Взимайте тирозин за добър сън

Тази аминокиселина регулира настроението и емоционалността, подобрява съня. В хранителните добавки тирозинът обикновено е съчетан с витамини В6, В9, В12 и С, както и с магнезий и мед. Взимайте по 2-4 капсули дневно в продължение на две седмици.

Билков коктейл против депресия

Смесете 25 г жълт кантарион, 25 г коприва, 25 г маточина и 25 г жълта тинтява. Запарете с 200 мл гореща вода 1 ч.л. от билковата смес за 10 минути. Прецедете и пийте по 3 пъти дневно в продължение на две седмици.

Включете в менюто си омега 3 и омега 6

Мастните киселини са изключително важни за тонуса ни. Омега 6 се съдържат в: слънчогледово олио, царевица, сусам, орехи, соя, жито, пълнозърнести храни, маково семе, сушени зеленчуци, птиче и свинско месо. Омега 3 има в: скумрия, сардини, риба тон, херинга, сьомга, орехи, рапично олио, ленено масло, пшенични кълнове, соя…

Самомасажирайте се с китайска техника

Техниката на китайския масаж улеснява движението на енергията и течностите из организма. Всеки път, когато почувствате, че умората ви завладява, затворете очи и с меката част на пръстите на ръцете масажирайте скалпа си. Започнете от средната линия и после постепенно придвижете пръсти към ушите.

Удобно легло

Това означава, че матракът ви трябва да бъде твърд (но не прекалено), за да поддържа в добра форма гръбначния ви стълб. Възглавницата също е важно да е възможно най-качествена, за да не ви боли вратът на сутринта. Ако тези две условия са спазени, събуждането ви в добра форма е гарантирано! Стига, разбира се, да няма други проблеми, които да пречат на съня ви – тревога, стрес, кашлица или хрема, често събуждане за тоалетна…

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *