ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Салата с риба тон и боб, с която ще понижите риска от инфаркт

Ястието е превъзходно и изключително здравословно като освен това може да служи за предпазване от инфаркт, защото в една порция се съдържат само 380 ккал, 17 г мазнини, 3 г наситени мазнини, 28 мг холестерол, 406 мг натрий, 26 г въглехидрати, 8 г влакнини, 32 г белтъчини.

Салата риба тон и боб
Салата риба тон и боб

Продукти за 4 порции

400 г филе от риба тон

4 с. л. зехтин екстра върджин

1 с. л. лимонов сок или количество на вкус

1 скилидка чесън, счукана

1 с. л. дижонска горчица

400 г бял боб (от консерва), отцеден и изплакнат

1 малка глава червен лук, нарязана на тънки шайби

2 червени чушки, почистени от семената и нарязани на лентички

½ краставица, около 225 г

100 г кресон

сол и едросмлян черен пипер

лимонови резени за поднасяне

Приготвяне 30 минути

Намажете с малко зехтин грил тиган и го загрейте на умерена температура. Подправете рибното филе с едросмлян черен пипер (и от двете страни).

Леко запържете рибата в нагорещения тиган на умерен огън по 4 минути от всяка страна – отвън трябва да е златиста, а отвътре трябва да е леко розова. Внимавайте да не я препържите, защото ще стане твърда и суха. Отстранете от котлона и я оставете настрана, докато приготвяте останалата част от салатата.

За да приготвите заливката, разбъркайте зехтина, лимоновия сок, чесъна и горчицата в купа. Подправете със сол и черен пипер на вкус и добавете лимонов сок, ако е необходимо. Сипете боба, лука и чушките. Нарежете краставицата и я прибавете към салатата заедно с кресона. Разбъркайте леко.

Направете рибата на резени с дебелина 1 см. Подредете ги върху салатата и сипете отгоре част от заливката. Поднесете с няколко резена лимон.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *