Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стреса и главоболието лекувайте с медитация и визуализация! Вижте как!

За стреса и главоболието можем да говорим много и въпреки че стресът не е причина за хроничното главоболие, той може да бъде катализатор.

Холистичните техники за лечение на ума и тялото – дишане, медитация, визуализация, йога и т.н. помагат за намаляване на стреса и главоболието.

Медитация против стреса и главоболието
Медитация против стреса и главоболието

МЕДИТАЦИЯ: въздишка на облекчение

Затворете очи и фокусирайте вниманието си върху дишането. Просто наблюдавайте дъха си, докато вдишвате и издишвате. Следете съзнателно дишането, без да се опитвате да го променяте.

Докато наблюдавате дишането, то може да се ускори, да стане ритмично или по-дълбоко. Може дори да ви се стори, че затихва за момент. Без да се съпротивлявате, наблюдавайте спокойно тези промени.

От време на време вашето съзнание ще се разсейва от някоя преминаваща мисъл, физическо усещане в тялото или фактори отвън. Когато забележите, че не наблюдавате дишането, върнете вниманието си върху него. Отърсете се от всякакви очаквания по време на тази техника. Ако се почувствате привлечени към определено чувство, настроение или очакване, дистанцирайте се. Върнете съзнанието си върху дишането.

Когато завършите медитацията, отворете бавно очи и върнете вниманието си към гледките и звуците наоколо.

Правете тази медитация против стреса и главоболието веднъж на ден в продължение на 20 минути. Първите няколко пъти я правете с часовник. След няколко дни ще откриете с изненада колко умело се ориентира вашето тяло колко време е минало.

ВИЗУАЛИЗАЦИЯ: гледайте право напред

Тази визуализация се използва против стреса и главоболието, защото облекчава мускулното напрежение в челото и намалява тензионното главоболие. Седнете удобно, разхлабете стегнатите дрехи и затворете очи. Вдишайте дълбоко и бавно, като броите до три. Движението трябва да идва от корема, а не от гърдите, тъй като коремното дишане подобрява притока на кислород. Задръжте за секунда и издишайте в три такта.

Продължете да дишате дълбоко и визуализирайте мускулите на челото ви сгърчени. Представете си как тези мускули се изглаждат и се подреждат успоредно. Техниката се прави в продължение на 5-10 минути.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *