Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БГ певец разкрива как можем да се самолекуваме

Орлин Горанов е български оперен и поп-певец. Категоричен е, че всеки един от нас може да се самолекува. Според него няма по-голям лечител от вътрешния ни мир. Ето какво споделя още той в интервю за в. „Доктор“.

Г-н Горанов, казват, че изкуството и по-специално музиката лекува. Вярно ли е?

Това е факт. И музиката, и живописта, всички видове изкуство лекуват, защото създават специфична вибрация. А най-големият лечител е нашият собствен вътрешен мир. Доказано е, че организмът е съвършена лаборатория. Ние можем да се самолекуваме винаги, да излизаме и от най-тежките състояния и да придобиваме свръхсила. Така че всичко започва от най-високия етаж на тялото, от главата, от това какво виждаме, как възприемаме ситуацията и света около нас. От това зависи и как живеем.

Орлин Горанов
Орлин Горанов: Музиката лекува

Усетили ли сте върху себе си силата на музиката, когато сам я изпълнявате и сте носител на тези лечебни вибрации?

Не само, че съм я усетил, тя е доказана от хиляди години. Аз не съм открил топлата вода. Въпросът е тези вибрации как са настроени, в каква посока и цел, с каква мисъл. Винаги, когато са настроени с добра мисъл, с любов, въздействат положително и хората имат нужда от тях. Дали са лечебни, всеки сам за себе си ще каже и ще усети.

Вие здрав ли сте?

Благодаря, чувствам се прекрасно.

На какво дължите здравето си, какво правите за него?

На това, че гледам на живота както Дон Кихот. Просто виждам хубавите неща. Не мислете, че си слагам „розовите очила“ и си затварям очите за лошото. Както казват древните мъдреци, когато успееш да постигнеш баланс между Ин и Ян, между бялото и черното, ти си в пълна хармония. Защото без едното не може да вирее другото. Но ако имаш по-голям усет да виждаш хубавите неща и да им се радваш, какво ти трябва повече в живота!

Каква е тази лична хигиена на гласа, на мисълта, на тялото, която спазвате?

Да мисля позитивно и всеки божи ден с отворено сърце и отворена душа да се радвам на света и на живота. Ето тази хигиена на мисълта ме зарежда и ми помага.

Така че вместо да си чешем езиците, да си отворим очите и всички сетива за хубавите неща около нас – а тях ги има. За съжаление, постоянно сме заливани от негативна информация, която се опитва да ни изкара от релси и много често успява. А това рефлектира и върху поведението ни, и върху здравето ни. Да, навсякъде по света се случват и ужасни неща, но трябва да намерим начин да се абстрахираме от тях. Има и много хубави неща, които се случват, и трябва да акцентираме върху тях, за да живеем добре.

Има ли нещо общо между вас и образа на Дон Кихот, който превъплъщавате?

Всеки от нас носи малко лудост. Магията на изкуството е в това превъплъщение – всеки да намери част от себе си в главния герой. Разказваме историята на един луд човек, но всъщност кой е лудият.

Дали хората в Карлуково са луди, или ние отвън, които сами сме се заключили в собствените си затвори, в апартаменти с решетки на първия етаж. Ние сме лудите, ако безразборно пилеем времето, което ни е дадено в този живот. Време е да прегърнем историята на Дон Кихот, за да се опитаме да направим света такъв, какъвто искаме да бъде.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *