Начало / Здравето от А до Я / Защо някои хора се разболяват често, а други – не?


Защо някои хора се разболяват често, а други – не?

Задавали ли сте си въпроса защо боледуваме? Не, не е заради вредните бактерии и вируси, които въздействат на организма ни, причинявайки ни заболяване. Човек сам се поддава на болестта, тъй като не се е научил да си изработи начини за защита. Не ви звучи правдоподобно ли? Прилича ви на философстване? Тогава четете по- нататък.

Доказателство в полза на това, че вирусите не са причина за заболяванията е фактът, че по време на епидемия или при лоши метеорологични условия не всички се разболяват. Част от хората боледуват много

болест

Слушайте тялото си, когато сте болни

рядко, но има определен „контингент“, който винаги се разболява.

Защо се получава така?

Нашето тяло е създадено толкова универсално, че в идеалния случай, ако ги нямаше някои неблагоприятни условия, съпътстващи нашето съществуване, ние на практика нямаше да боледуваме. Всичко в тялото ни се осъществява с помощта на автоматичното саморегулиране и точно поради това ние се отпуснахме и спряхме да обръщаме внимание на организма си, докато той не започне да ни изпраща тревожни сигнали.

Организмът ни се справя с болестите, използвайки всичките методи, с които разполага. Но ако те всички са блокирани и не работят, организмът ни търси помощ от нас, проявявайки симптоми на болестта.

Точно в този момент човек трябва да се включи, да почувства от какво се нуждае тялото му. Например, когато човек е болен, организмът ни хвърля всичките си сили да се бори с болестта, затова по време на заболяване чувстваме слабост и загуба на апетит. Тялото ни просто няма сили за усвояването на храната, а и тя не му е нужна.

Но, колкото и странно да ви звучи, много често близките започват да карат болния да яде насила, позовавайки се на факта, че той се нуждае от сили, за да се възстанови. Не е ясно откъде се е взело това глупаво предубеждение. Дори кучето, когато се натрови, няколко дни не се храни, а предпочита да си почива, да пие вода и да дъвче билки, като по този начин помага на организма си да се справи с болестта.

Всъщност, не само кучето, а и всички животни реагират така, следвайки древните си инстинкти и сигнали.

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб