Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако сте навършили 40 години и искате перфектно тяло, прочетете това!

С напредването на възрастта е все по-трудно да поддържаме перфектно тяло. Килограмите се трупат, а с това идват и други здравословни проблеми. За да избегнете напълняването или за да смъкнете излишното, заложете на следните 10 храни:

Чили на прах

Тази пикантна подправка съдържа капсиноиди, които горят мазнините. Изследване от 2009 г. показва, че участниците, които приемали по 6 г капсиноидово масло на ден, стопили 5 пъти повече мазнини в областта

отслабване
Отслабване без строги диети

на корема от онези, които не го употребявали.

Грейпфрут

Учените обясняват положителния ефект на този цитрусов плод върху фигурата с наличието на нарингенин – съставка, която топи мазнините. Доказано е с опит, при който доброволци изяждали по половин грейпфрут преди всяко хранене и намалили обиколката на талията си средно с 2,5 см.

Обезмаслена рикота

Загубата на мускулни влакна с напредването на възрастта нарушава метаболизма на организма. Рикотата – вид италианска извара, приготвена от суроватката на прясно мляко, останала от приготвянето на сирене, може да подсили мускулите и да подобри метаболизма благодарение на протеините, които съдържа.

Чушки камби

Витамин С е доказан борец с килограмите, а 1 камба ви осигурява двойна доза от необходимото количество за деня.

Маруля

Свежият листен зеленчук дава усещане за пълен стомах и така може да намалите приема на калории с 19%. Освен това 1 чиния салата от маруля на ден ви осигурява половината количество витамин А за деня, както и цели 113% от необходимия за костите витамин К.

Ядки

Техният засищащ ефект се дължи на великолепното трио от протеини, здравословни растителни мазнини и фибри. Ще предпазите фигурата си от наддаване, ако приложите следния трик: за да ядете по-малко, вземете небелени ядки, които сами трябва да чистите от черупките.

Пъпеш

Задоволете глада си за сладко, като изядете едно дебело парче пъпеш без никакво угризение – съдържа средно само 45 калории.

Сьомга

Протеините засищат за по-дълго време и изискват повече енергия за храносмилането, което означава повече изразходвани калории. Средно в 90 г консервирана сьомга се съдържат около 17 г протеини, така че лесно и неусетно ще си осигурите отлагането на следващото хапване.

Зелен фасул едамаме

Този вид соев зелен фасул се отглежда само за зърната както граха – шушулките му не стават за ядене. Богат на протеини, фибри и растителни мазнини, гарантира дълготрайно чувство на ситост.

Чипс с черен шоколад

Идеален вариант за засищане на апетита за сладко и ароматно. Изследователи установили, че дребните шоколадови топченца ви дават лъжовното усещане, че ядете много, а всъщност приемате по-малко.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *