Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет чаши черен чай срещу инсулт и диабет

Чаят е познат със своите ползи за здравето, но ново проучване показва, че той е способен значително да намали риска от инсулт и диабет, предаде DailyMail.

Независима научна организация в Холандия съветва хората да пият между три и пет чаши чай на ден. В някои холандски училища за обяд се предлага чай, вместо плодови сокове. Ърт Шотън, говорител на здравната организация, казва: „Ние отчитаме, че в научната литература през последните 10 години, често се споменава за ползите на чая за здравето.“ И допълва: „Три до пет чаши дневно регулират кръвното налягане, намаляват риска от диабет и инсулт.“  Въпреки това, здравните служители подчертават, че  чаят трябва да се бъде черен или зелен – и добави, че билковите  нямат същия ефект. Скорошни проучвания подкрепят тази теза, а при по-стари се е стигало до заключението, че консумацията на чай има положително въздействие върху здравето на сърцето.

Хората, които пият около три чаши черен чай, намаляват с 50 % риска от появата на ранни признаци на деменция
Хората, които пият около три чаши черен чай, намаляват с 50 % риска от появата на ранни признаци на деменция

Други проучвания установяват, че хората, които пият около три чаши черен чай, намаляват с 50 % риска от

Когато избирате чай е добре да намерите екологично отглеждан. Важно е да съхранявате  и приготвяте чая по предписания начин, за да не се загубят ценните му качества. Имайте предвид, че черният чай съдържа кофеин и има ободряващ ефект, поради тази причина е добре приемът му да бъде в по-ранните часове на деня, за да не попречи на съня ви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.