ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Колко много болести можем да излекуваме сами само като си лежим във ваната!

Само трябва да имате вана, в която да се потопите и да се отпуснете, следвайки съветите по-долу!

Успокоява болките

Ваната е чудесен начин да се отървете от тях. След нея масажирайте болезнените зони , за да отпуснете още по-добре мускулите в дълбочина.

Съвети:

Запарете 100 г майорана, 100 г градински чай и толкова мащерка в два литра вода, после сипете течността във ваната.

Капнете 6-7 капки етерично масло от розмарин във ваната. Ако ароматът ви се струва прекалено силен, заменете розмарина с лавандула. Рецептата помага и при ревматични заболявания.

Лечебна вана
Лечебна вана

Намалява топлите вълни

Топлите вълни и прекомерното потене обикновено са симптоми на менопаузата. Хладката вана сутрин най-ефикасно ще въздейства върху вътрешния ви термостат.

Съвети:

Запарете 100 г корени от валериана в два литра вода, после изсипете всичко във ваната.

Двайсетина капки етерично масло от градински чай и десетина капки от лавандула би трябвало да ви облекчат бързо. Това помага също и при болезнена менструация.

Облекчава бронхита

Стимулира имунната система, улеснява дишането и успокоява възпалените носни лигавици, ето някои други ползи от ваната. Тя е ефикасна и при влажна кашлица.

Съвети:

Запарете 200 г борови иглички в четири литра вода, оставете да поврят около четири часа. Прецедете после и сипете течността във ваната си.

Добавете във водата си във ваната десет капки етерично масло от смирна, десет капки евкалипт и толкова етерично масло от планински бор.

Облекчава натежалите крака

В случая водата трябва да е хладка, не гореща, нито студена.

Съвети:

Сипете 500 г сушена мащерка в около четири литра вода и оставете да поври петнайсетина минути. Прецедете добре, за да не запушите ваната, после изсипете течността към водата във ваната.

Смесете десетина капки етерично масло от кипарис с шест капки гераниум и добавете малко мастика – 50 г. Тази баня освобождава и от стреса.

Прогонва безсънието

Трудно заспивате, будите се нощем, събуждате се рано… Смущенията в съня често са свързани със стреса. Решението? Успокояваща вана, която вземете четири часа преди да си легнете.

Съвети:

Запарете три лъжици цветчета от лайка за около 20 минути, после прецедете и сипете течността във ваната. Добре е водата да бъде топла.

Добавете във водата си петнайсетина капки етерично масло от мандарина, десетина капки етерично масло от лайка и толкова лавандула. Този коктейл има гарантиран успокояващ и седативен ефект.

ДОБРАТА БАНЯ НЕ СЕ ИМПРОВИЗИРА!

ОТДЕЛЕТЕ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ

По-добре да я пропуснете, отколкото да я претупате. Ключът към успеха е именно в това да се посветите на тази вана – затова отделете достатъчно време. Избягвайте прекалено топлата Вода! Освен че може да провокира изгаряния, тя може да затрудни кръвообращението, да понижи рязко кръвното налягане, дори да причини припадък.

ОСТАВЕТЕ ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА И БИЛКИТЕ ДА ПОДЕЙСТВАТ

Спрете кранчето, когато ваната се напълни на две трети и се постарайте температурата на водата да е топла, но не гореща. После се отпуснете и насладете на релакса поне петнайсет-двайсет минути. Вие не само ще отморите чудесно, но и активните съставки, съдържащи се в етеричните масла или в билките ще проникнат в кожата ви и в дихателните ви пътища.

НЕ ПРЕКЪСВАЙТЕ СЕАНСА СИ

За да се възползвате максимално от лечебната вана, не вдигайте телефона, докато сте във водата! Хем ще нарушите релакса, хем има риск да се подхлъзнете, бързайки към телефона, пък и ще намокрите всичко.

ВНИМАВАЙТЕ С ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА!

Те могат да провокират кожни алергии. За да избегнете всякакви реакции, капнете една капка от етеричното масло, което смятате да използвате, в дланта си. Ако не констатирате никаква реакция в следващите два часа, можете да го добавите във ваната си.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *