ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да помогнем на детето си при силно изразена екзема?

Детето ви страда от силно изразен атопичен дерматит (екзема) и през последните два дни е настинал и леко кашля. През нощта се събужда с хриптене, като изпитва затруднения с дишането.

Какво трябва да предприемете?

Атопичният дерматит – алергичен обрив по кожата – много често е само първият признак на други алергични заболявания като астма и алергичен ринит. Възможно е детето да страда от астма, породена от инфекцията.

екзема
Ако детето ви има алергичен обрив по кожата, давайте му да пие течности

При малките най-честият причинител на астмата е вирусната инфекция. Затова възможно най-бързо се консултирайте с лекар. Но междувременно направете следното:

– Оводнявайте го
Учестеното дишане, съпровождащо астматичния пристъп, би могло да причини обезводняване, затова го карайте да пие течности, които по възможност да са топли. Топлият чай, който съдържа кофеин (бронходилатор), е много полезен в случая. Можете да опитате и с пилешки бульон или супа, ако имате на разположение в момента. Те са богати на хомоцистин – химическо вещество, което разрушава и разрежда секрета. Ако нямате чай или бульон, пробвайте с топла вода, но не и със студена.

– Дайте му парацетамол за високата температура
Тя също води до обезводняване. Не използвайте аспирин. Той не само провокира алергични реакции у някои хора, но като се дава на деца при висока температура, може да предизвика опасно състояние, наречено синдром на Рей.

– Накарайте детето си да седи кротко
За целта започнете заедно да четете книга, сложете го в скута си и го полюлейте, поиграйте на любимата му видеоигра или послушайте запис с приказки. Активността може да увеличи бронхиалните спазми и да влоши астмата.

– Не му давайте супресант за кашлицата
Това просто ще задържи секрета в организма, а в този случай е необходимо да го изкашля. Извеждането на слузта от белите дробове е нормален физиологичен механизъм.

– Никога не предлагайте на детето си лекарство, съдържащо кодеин (а той се среща в много сиропи за кашлица), ако диша учестено, което е необходима защитна реакция на организма. Кодеинът ще забави дишането, което ще доведе до задържането на допълнителни количества въглероден диоксид.

Ако пристъпът се влоши и детето внезапно започне да диша много учестено, чувства се уплашено и има проблеми с поемането на достатъчно въздух, трябва НЕЗАБАВНО да го заведете в болница – или го закарайте сами, или извикайте Спешна помощ.

– Не давайте храна на детето
Докато диша учестено, може лесно да вдиша храна и тя да попадне в белите му дробове и да причини пневмония или друг проблем.

– Успокоявайте го
Детето ви бързо ще улови и копира вашите емоции, особено ако демонстрирате тревога, страх или неспособност да контролирате положението. Затова бъдете любящи и загрижени, успокоявайте го и създавайте впечатление, че сте наясно какво правите, независимо от това какви мисли и чувства ви вълнуват.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *