Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Трябва ли жената да носи сутиен, за да има здрави и красиви гърди?

Ами ако за гърдите ни е по-добре да не носим сутиен? Това поне показва едно скорошно медицинско изследване по темата.

Ето и въпросите, които първо трябва да си зададем?

Атрибут за прелъстяване или залог за комфорт за едни, неприятна принуда за други…

Много жени още от младостта си са в сложни отношения със своя сутиен. Но малка революция в обличането

Не е задължително да носите сутиен, за да имате здрави гърди
Не е задължително да носите сутиен, за да имате здрави гърди

е може би на път да се случи: един лекар съветва да не се носи сутиен.

Рискува ли жената да увреди гърдите си?

Не. Ако вярваме на първите резултати от изследване, проведено от френския учен – д-р Жан-Дьони Руйон, отказът от сутиен носи само ползи за здравето. Този спортен лекар от Безансон, Франция, наблюдавал над триста жени, които не носели сутиен. Всички те се съгласили да им взима мерки веднъж годишно, за да установява височината на бюста им и еластичността на гърдите им. Заключението: бюстът им не се отпуснал. Напротив, при някои жени дори се бил повдигнал с няколко милиметра!

Единодушни ли са специалистите?

Дълго време се твърдеше, че ако не поддържаме тежестта на млечната жлеза, ще се отпусне кожната обвивка, която поддържа гърдата. Това изследване обаче днес ни кара да мислим, че неносенето на сутиен може, напротив, да стимулира кожата да остане в тонус. Разбира се, мненията на специалистите са коренно противоположни. Затова не може да се даде категоричен отговор. Както подчертава д-р Жан-Дьони Руйон, неговото изследване не обхваща достатъчен брой жени, за да се даде окончателен отговор на въпроса.

Кой може да се изкуши да опита?

Очевидно е по-лесно да минеш без сутиен, когато си размер 85 В, но ако си 95 D, нещата стоят малко по-различно. В това отношение всичко е въпрос на лично усещане и комфорт. Ако се изкушавате да опитате, направете го! Започнете, като оставате вкъщи час-два на ден без сутиен. Когато спортувате обаче, задължително носете удобен сутиен (за предпочитане – специален за спорт), а когато спите, не ползвайте никакъв, пише „Здравен журнал“. Винаги спете с голи гърди под нощницата или пижамата!

Грижи за красиви гърди

Със сутиен или не, всички жени мечтаят за красиви и стегнати гърди. Някои гимнастически упражнения могат да ви помогнат за това. Гърдите нямат мускулни тъкани, но се поддържат от големия пекторален мускул. Този мускул може да бъде стимулиран.

3 ПРОСТИ УПРАЖНЕНИЯ

Направете десетина лицеви упори, изправени срещу стена. Произнесете много пъти високо „икс“, като се опитвате да го удължите максимално. Допрете дланите на ръцете пред себе си на височината на гърдите, като стегнете силно.

2 ефикасни трика

– Приключете душа си със студена вода, но нека струята не е много силна, това ще активира циркулацията на кръвта и ще тонизира епидермиса.

– Ползвайте специален крем за стягане на бюста или хидратиращо мляко, като го нанасяте с масажни движения, описващи осмици около гърдите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *