ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диабетици, тези 7 съвета ще ви бъдат от огромна полза!

Приглушена светлина, тиха музика, любезен персонал, неустоими аромати, които се носят от кухнята – ресторантите са в бизнеса за добро настроение и е в техен интерес да ви накарат да се чувствате като ВИП персони, защото колкото по-дълго време прекарвате там, толкова по-фриволни ставате по отношение на количествата храна и похарчените пари. Ако сте диабетици, а и не само, най-добрият начин да не прекалявате е да влезете в ресторанта подготвени.

1. Хвърлете един предварителен поглед на менюто.

Най-сигурният начин да не се оставяте на атмосферата да смекчи намерението ви да се храните здравословно е като направите малко предварително проучване преди да сте излезли от вкъщи. Потърсете в интернет менютата на веригите ресторанти, както и на някои от заведенията с по-висок клас. Търсете

диабет
Дори да страдате от диабет, можете да се поглезите с вкусна храна

варианти, отговарящи на хранителния ви режим – и набележете тези, които трябва да си обещаете да избягвате.

2. Проучете менюто за специални диетични ястия.

В настоящето много хора се опитват да правят здравословен избор, когато се хранят навън и ресторантите са си взели бележка. Повечето заведения за хранене имат в менюто си списък с диетични ястия. Ако броите калориите си и следите консумацията на мазнините, се насочете към тази част от менюто.

3. Никога не си „спестявайте“ от калории.

Ако се изкушавате да икономисате от закуската или обяда си, за да се поглезите с по-обилна вечеря, не се поддавайте. За всеки диабетик е важно да приема еднакви количества храна приблизително по едно и също време всеки ден, за да поддържа оптимални нива на кръвната захар. А пропускането на обяда преди голяма вечеря навън може да ви коства доста – ще се почувствате неспособни да устоите на хлебчетата на масата, както и на висококалоричните ястия.

4. Хапнете нещо здравословно вкъщи един час преди резервацията ви в ресторанта.

Това е валидно, при положение че вечерята ви ще се състои един час по-късно от обикновено. Ако ще се храните в обичайното за вас време и не сте планирали следобедна закуска, пропуснете я. Хапнете малък плод и 30 г обезмаслено сирене или няколко парчета целина, намазани с една супена лъжица фъстъчено масло. Тази закуска не само ще притъпи апетита ви, но усещането, че току-що сте се заситили, ще предотврати несъзнателното консумиране на хлебчетата на масата.

5. Преди да излезете, пригответе здравословен домашен десерт.

Направете лек боровинков сладкиш, желе с пресни плодове без захар или печени ябълки, поръсени с канела и подсладител. По-късно, когато сте в ресторанта и ви предложат менюто с десертите или по-лошо, ако сервитьорът се яви с количка, пълна с мазни, сладки изделия, ще си спомните, че вкъщи ви чака здравословна почерпка.

6. Облечете красива блуза и тесни панталони.

Независимо дали вечеряте в изискан ресторант или в пицария, дрехите могат да повлияят на поръчката ви. Когато панталоните пристягат талията ви, буквално няма да имате място да се тъпчете. А и ако носите любимата си блуза, вероятно ще ви е страх да не я изцапате и ще се въздържите от тежките сосове и мазните предястия. Най-лошата възможна дреха са еластични панталони, които позволяват разширяване.

7. Докато паркирате, сложете една дъвка в устата си.

Също както миенето на зъбите рано вечер предотвратява късните закуски, така и свежата ментова дъвка точно преди влизането в ресторанта ще ви помогне да подминете сладките газирани напитки и другите изкушения. Когато сервитьорът вземе поръчката ви, дискретно хвърлете дъвката – така ще си осигурите поне 15 минути, в които устата ви ще възвърне естествената си среда и предястията да бъдат точно толкова вкусни, колкото сте си представяли.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *