Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как тичането ни прави по-здрави?

Една тренировка – милион ползи за организма. Да, общо казано е така за всеки спорт, но нека видим какво точно става в тялото и душата ви, докато практикувате редовния си джогинг, за да се вдъхновите още повече за следващата тренировка.

ti4ane
Тичането ни прави по-здрави

Теглото

Тичане със скорост 1,6 км/час в продължение на 30 минути 5 пъти седмично изгаря 340 калории, показват резултатите. Този разход на енергия предполага, че може да стопите 10-11 кг за година.

Настроението

Дори 30-минутен джогинг „отмива“ стреса от всекидневието и повдига настроението, доказват изследвания.

Сънят

Участници в изследване, които тичали по 30 минути дневно в продължение на 3 седмици, започнали да заспиват по-бързо и сънят им бил по-продължителен и здрав в сравнение с периода преди тренировките.

Паметта и концентрацията

Джогинг по 30 минути дневно 4 пъти седмично съхранява паметта и подобрява способността да се съсредоточавате и фокусирате вниманието си по-дълго.

Метаболизмът

Редовният джогинг увеличава капацитета на белите дробове и засилва кръвообращението, което подобрява обмяната на веществата в организма.

Сърцето

При тичане средно по 10 км за седмица се намалява с 45% опасността от сърдечносъдови болести.

Диабетът

Рискът от това сериозно заболяване пада с до 12%, ако се практикува джогинг по 30 минути 5 пъти седмично.

Продължителността на живот

Според проучвания се предполага, че един час седмично занимание с тичане може да удължи живота на трениращия средно с 3 години.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *