Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако страдате от сенна хрема

Ако страдате от сенна хремаХрянът се отглежда от хора от най-древни времена и е една от петте горчиви билки, които евреите използват по време на пасха. Употребява се като подправка за месо в Германия и Холандия а в Франция дори е познат под името германски синап. Хрянът е мощен стимулант и е една от многобройните му употреби е в Русия, Полша и Финландия е да почиства синусите, особено в сезона на коситбата. Указание: смесете няколко капки от пресен лимонов сок с половин чаена лъжичка от готов хрян, закупен от магазина, яжте на закуска и на вечеря.

Хората със сенна хрема страдат особено много през определени месеци от годината. През този период те изгубват голямо количество флоиди чрез кихане заради сълзенето на очите и от течащите си носове. Указание: хората в Швейцария, които са жертви на сенната хрема, са съветвани да поемат поне по 2 литра течности на ден. Освен това трябва и да включат в диетата си сокове от пресни зеленчуци– цвекло, моркови, целина, зеле, магданоз, и др.

Сенната хрема често се предава по наследство и ако родителите ви са алергични, много е възможно и вие да сте предразположени към алергия. В селските райони на Румъния където цели семейства страдат от сенна хрема, жителите препоръчват да се яде много кисело мляко, принципно се смята около половин килограм кисело мляко на ден е достатъчно, за да се възстанови подходящата флора в червата и по този начин организмът на пациентите става по устойчив на външни дразнители.

Древните гърци били ревностни почитатели на една хранителна смес, която те наричали оксимел състои се от равни количества (от една чаена лъжичка до една супена лъжица) ябълков оцет и мед, добавени към чаша вода. Тази комбинация на вкус е като приятен ябълков сок и ако се използва достатъчно време преди всеки алергичен сезон намалява значително алергичните реакции. Указание: пийте по няколко чаши оксимел на ден две или три седмици преди началото на рисковия сезон. Пчеларите от целия свят препоръчват да се ядат мед и медни питки месец преди сезона на алергиите, за да се неутрализира чувствителността на хората към полените.

Пристъпите на сенна хрема често са направо ужасни, особено за синусите на пациентите. За да ги предотвратят, селяните от южна франция приготвят специално лекарство от мляко и лук. Указание: подгрейте чаша мляко и изсипете във нея една супена лъжица настърган лук. Пийте докато още е топло. Питието помага много за прочистване на назалните канали.

Дори сред чистия планински въздух на Македония няколко пъти в годината местните жители имат нужда от средство за облекчаване на алергичните пристъпи. За контролиране на назалната конгестия през този период хората там ядат по една скилидка чесън на всеки 6 часа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *