Доц. Шишков: Не подценявайте бъбречните заболявания и оплаквания!

Тревожна е статистиката на бъбречните заболявания в България. Много от пациентите с болни бъбреци умират преди още да са били сложени на хемодиализа или да им е направена трансплантация

Причината за тази тревожна статистика е свързана с факта, че урологичните заболявания не винаги протичат с болка, а когато болката се появи и пациентът отиде на лекар, вече е доста късно.

Доц. Шишков е доказан специалист уролог, затова д-р Щонова го покани в „Духът на здравето“ по bTV.

Други причини, които увреждат бъбреците и причиняват бъбречните заболявания:

Голямо количество сол в храната

Некачествена храна

Прием на малко течности

Некачествена вода – варовикова или замърсена

Възпалителни процеси

Настинки

shishkov
Доц. Шишков алармира да се обръща внимание на бъбреците

Бъбречно-каменната болест

Никой не може да каже как точно се образуват камъните в бъбреците. Ако знаеше, той  би бил лауреат на Нобелова награда, каза доц. Шишков.

Варовитата вода натрупва отлагания в бъбреците.

Изтъкнатият уролог проф. Чакъров напомня, че появата на  кръв в урината трябва да заостри вниманието за наличие на песъчинки или на  камъни в бъбреците, дори и за рак.

Камъните в пикочния мехур се образуват поради инфекции в тялото.

Цистит на медения месец или цистит на уикенда довеждат до бъбречните заболявания:

Понеже в човешкото тяло отделителната и половата система са тясно свързани, половите инфекции причиняват сериозни увреждания на бъбреците, на пикочните пътища и на пикочния мехур.

След меден месец много жени започват да се оплакват от цистит. Причината е активните полови контакти с нейния партньор и ниската хигиена, които разнасят множество зарази.

Трябва да се провежда лечение с антибиотици, за да бъде унищожена инфекцията.

Съвременните бизнес дами често не са обвързани. Те често  отиват през почивните дни на спа курорт и на почивка.

Там си хващат случаен партньор, от който са заразяват с някоя инфекция като цистит.  Така в медицината е въведена категория цистит на уикенда.

Половите инфекции увреждат бъбреците.

Необходима е изключителна хигиена.

Антибиотиците помагат да бъде спряно заболяването – инфекцията. Колкото по-бързо се отиде на лекар и започне прием на лекарства, толкова по-малки  ще бъдат  уврежданията от инфекцията.

При цистит препоръки на американски уролози:

1. Пийте много течности

2. Да не се носи тясно стягащо и оскъдно синтетично бельо тип прашки

Целта на бельото е да топли и да предпазва пикочо-половата система от инфекции. Колкото бикините или слиповете са по-дълбоки и шити от памук, толкова по-полезни са за здравето.

3. Правилна хигиена

Около ануса живеят различни бактерии като остриците, които  снасят яйца вън около него. При сърбеж и чесане с ръце, тези бактерии са разнасят встрани и така могат да попаднат в уретера и във влагалището.

Подобно е положението при правене на анален секс без кондом, а след това и влагалищен секс, дори и жената да пие противозатъчни, те не могат да я предпазят от инфекции.

Същото се отнася и за нейния партньор. Бактериите от ануса на жената тръгват през уретера към пикочния мехур и стигат до бъбреците.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *