ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как лайката и пикногенолът помагат на дишането?

Лайка

Чаят от лайка притежава противовъзпалителни свойства и съдържа хамазулен – активно вещество в растението, което е левкотриенов инхибитор.

laikaКакво показват проучванията – Немски експеримент установил, че лайката понижава освобождаването на хистамин от мастоцитите (при плъхове) и може да забави алергичните реакции, като увеличава производството на кортизон от надбъбречните жлези, което намалява възпалението в белите дробове и улеснява дишането.

Предпазни мерки – Не са нужни.

Равносметка – Не съществуват клинични доказателства, че лайката влияе благотворно при алергии или астма, но чаят от билката преди лягане може да помогне за отпускане и пълноценен сън.

Пикногенол

Пикногенолът е екстракт от кората на вид пинии, които растат във Франция. Според проучванията той спира освобождаването на хистамин. Притежава известни противовъзпалителни свойства, като възпрепятства производството на възпалителни химически вещества като левкотриени, цитокини и адхезивни молекули. Освен това облекчава отока, подпомага дишането и намалява обривите.piknogenol

Какво показват проучванията – В едно изследване 22 възрастни пациенти с астма приемали всеки ден в продължение на четири седмици по 1 мг пикногенол за всеки 500 г телесно тегло (до 200 г дневно) или плацебо. В групата на тези, които вземали екстракта, стойностите на белодробната функция се повишили значително – средно от 60% на 71%. Същевременно се понижили нивата на левкотриените в кръвта на участниците, както и силно изразените проявления на астмата.

Предпазни мерки – Не са необходими.

Равносметка – Опитайте, но предварително се посъветвайте с лекаря си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *