Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Червеното вино и сокът от грозде забавят растежа на раковите клетки!

Червеното вино, сокът или в случая с виното – ферментиралият сок от грозде, се правят от черно грозде в повечето случаи.

vino_cherveno
Червено вино

При производството на бялото вино люспите на гроздето се премахват, преди да са се отделили багрилата. Но именно в тях се съдържат полезните антиоксиданти. Гроздовият сок също съдържа много от антиоксидантите в обвивката на гроздовите зърна. Алкохолът е вторичен продукт от процеса на ферментация и по принцип е токсичен за всички живи същества. Дрождите, които го извличат, загиват при алкохолна концентрация, по-голяма от 15%, поради което ферментацията спира при достигане на този процент. В малки дози обаче алкохолът е полезен.

Лечебни свойства

Здравословното действие на виното идва от съдържанието на алкохол, който повишава HDL холестерола и понижава LDL холестерола. Ежедневният прием на една-две чаши алкохол значително намалява опасността от сърдечносъдови заболявания и преждевременна смърт по най-различни причини. Червеното вино е по-полезно от другите видове алкохол заради съдържанието на флавоноиди в люспите на гроздовите зърна. Те предотвратяват образуването на съсиреци, а ресвератрола, понижава холестерола и дори се твърди, че забавя растежа на раковите клетки. Консумацията на вино може да забави настъпването на деменция. От друга страна обаче, алкохолът ускорява развитието на някои видове рак, като рак на гърдата и на дебелото черво. Ако сте фамилно обременени, заложете на гроздовия сок.

Здравен съвет

Консумирайте алкохола винаги с храна за максимална защита от инфаркт.

Ключови съставки: Алкохол, антиоксиданти,предимно флавоноиди и феноли

Оптимален прием: Една-две чаши вино или гроздов сок от около 120 г (една за жените и две за мъжете) на ден.

Съвети за пазаруване: Избягвайте евтините вина, които съдържат много натрий. Не гответе с вино, ако не консумирате алкохол.

Полезни съвети

  • Червеното вино може да се поднесе с много ястия. Рибата, пилето и яйцата подхождат на по-леките вина като божоле или пино ноар. Консумирайте по-тежките храни с високо съдържание на мазнини, като говеждо, агнешко и свинско, със сира, зинфандел и каберне.
  • Не изхвърляйте остатъка от виното на дъното на бутилката, можете да го налеете във форма за лед. Добавяйте кубчетата замразено вино към сосове.
  • Ако след отваряне на бутилката във виното попаднат частици от корковата тапа, поставете филтър за кафемашина върху гарафа и прецедете виното. Сервирайте го с гарафата или го прелейте обратно в бутилката.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *