ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това е рецептата на дядо Влайчо за мехлема, който лекува всичко

Дядо Влайчо е необикновен феномен. Tой е бил гадател и лечител, с много по-голяма дарба от Ванга

 

дядо влайчо Влайчо Жечев е роден в село Коньово, Новозагорско. Умира през 1981 година на 84 години. Народът го нарича просто дядо Вайчо ии Безсребреник, защото не е искал пари за да гадае или за да лекува. Дядо Влайчо е бил много точен в предсказанията си. Имал е добра душа, макар и да е бил малко странен. Рецептата за мехлема, който лекува всичко е предоставена на www.lekuva.net от нашата читателка Иванка Станева от София, чиято баба е ползвала мазилото през целия си живот.

За какво се използва мазилото на дядо Влайчо? Tози невероятен природен лек е чуден антисептик, който може да се прилага доказано при рани, които трудно зарастват, най-вече при диабетно стъпало, труднозарастващи рани или при разранена от псориазис кожа.

Ето и рецептата:

Разтопете в емайлирана тенджера или друг подходящ съд и оставете да заври 100 грама безсолно масло или пречистена слелска свинска мас, не от магазина. Разбийте на кайма 4 средни глави лук, добавете ги в маслото и варете на слаб огън 6-7 минути, като разбърквате непрекъснато с дървена лъжица. След това добавете една трета част от домашен или бебешки сапун, настъргана 50 грама борова смола, 30 грама счукан пчелен восък и варете на слаб огън за още двадесет минути, като продължавате да разбърквате с дървената лъжица непрекъснато.

Сместа се сваля се от огъня и се прецежда през тензух докато е гореща.

Изсипете в стъклена купа, охладете и поставите на тъмно и хладно място. Нанесете мехлема върху памучен плат, сложете го върху засегнатата област, като отгоре се слага хартия и се превързва. Процедурата се извършва за през нощта. Сутринта мястото се освобождава от компреса и се изплаква, като се намазва след това със свинска мас. И така – докато раната заздравее.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Това е рецептата на дядо Влайчо за мехлема, който лекува всичко

  1. Гинка Димкова каза:

    Уважавам и ползвам за групата си ЗДРАВЕ ОТ НАРОДА ваши публикации, но сега ви бих дала съвет да сте по-прецизни. Смешна е тази рецепта на дядо Влайчо. Боровата смола не се настъргва, а се стрива, а восъкът не се счуква, а може да се настърже или нареже. Това са ваши недоглеждания, а може би незнание, но не говорят добре и веднага будят съмнение за достоверност. Продуктите не са за 100 гр мас – 50 гр смола и особено 30 гр восък ще направят мехлема като камък твърд, особено и с настъргания сапун. А лукът е като за лапа, а не за мехлем, толкова много е. Не зная, дори не мога да си го представя, сигурно ще стане нещо, но не би могло да се вади от съда, за да се използва по препоръчания начин на употреба. Цял живот събирах изпитани народни рецепти от информатори – на живо. Самата аз правя благ мехлем, който е излекувал много хора в Дряново и селата наоколо. Каза ми го точно стара и известна лечителка от града. Опитът ми показа, че лечителите не казват точните рецепти нарочно, винаги нещо в състава или в грамажа се променя. Докато лекуват и печелят от това, или са верни на дадена клетва, те не издават точната рецепта. Затова трябва много да се внимава, когато се предлага на много хора.Разбира се, когато съставките са лечебни, все ще помогнат на някого, хората имат различна химия, нали, но знаем, че много е важно при лечението всичко да е точно, иначе няма и ефект, и губи смисъл и доверие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *