ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето кое кафе пази черния дроб!

Кафето е изключително полезно за черния дроб, като е добре ароматната напитка да се приема от две до три чаши дневно.

Най-полезно за черния дроб е шварц кафето. Благоприятен ефект има и еспресото, обясняват лекари.

Антиоксиданти

В кафето, приготвено по метода на филтрирането, има висока концентрация на антиоксидантни вещества, които забавят процесите на възпаление в черния дроб, намаляват процесите на фиброза и могат да намалят честотата на формиране на първичен чернодробен рак. Ароматната напитка може да намали риска от чернодробна цироза, показва изследването на учените от университета в Милано. В проучването участвали общо 274 души със заболяването и 458 здрави хора, които са били част от контролната група. В изследването били взети предвид фактори като употреба на цигари, прием на алкохол, както и консумация на напитки, съдържащи кофеин. Резултатите от проучването показват значителна връзка между понижаването на риска от чернодробна цироза и приема на кафе от една до четири чаши на ден.

kafetoСАЩ

Кофеинът понижава риска от развитието на така наречената неалкохолна мастна чернодробна болест, твърдят учени от университета Дюк в САЩ. При заболяването около черния дроб се натрупва мастна тъкан, което обаче не се дължи на приема на алкохол. Проучването показало, че за да се спре натрупването на мазнини около органа, е достатъчно да се приема количество кофеин равно на съдържащото се в 4 чаши кафе или черен чай всеки ден. Оказало се, че кофеинът редуцира мастните клетки в този човешки орган, пишe списание Hepatology.

Хората, които всеки ден пият кафе, имат по-добре функциониращ черен дроб, а напитката може да предотврати поява на чернодробни болести.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *