Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЗАБАК / ZABAC

Съдържа кетотифен, глицерол, натриев хидроксид, пречистена вода за инжекции

zabakПредназначение

ЗАБАК е чист разтвор без консерванти – капки за очи, с чиято помощ се неутрализират симптомите на сезонни алергии. Облекчава дразненето, овладява възпалителните процеси.

Как се приема

Противоалергичните капки за очи ЗАБАК следва да се използват само по специалното си предназначение. Течността не бива да се поглъща и/или инжектира! При употреба на този продукт се следват съветите на офталмолог. Ако няма специални указания, медикаментът се прилага два пъти дневно, сутрин и вечер. Със специалния капкомер се пуска по една капка във всяко око; върхът на капкомера не бива да докосва окото. Опаковката е за индивидуална употреба. Не допускайте ползване от повече потребители поради опасения за зараза.

При разпечатване на опаковката се препоръчва първите 5 капки да се изхвърлят. Лечението се прекратява по преценка на офталмолога. При провеждането му се съблюдава строга хигиена поради уязвимост на очите към зарази.

Възможни нежелани ефекти

Лечението със ЗАБАК може да се окаже невъзможно, ако още след първите сеанси очите се окажат допълнително раздразнени и зачервени по-силно. Зрението може чувствително да се влоши – замъгляване, възпаление на клепача, болки в окото – конюнктивит, пресъхване на очите, чувствителност към светлината, главоболие и замайване. Има данни за пациенти, които получават алергични обриви и екземи, оплакват се от пресъхване на устата. При проява на някой от описаните симптоми приложението на капките се прекратява. Потърсете лекар за смяна на медикамента.

Кога НЕ БИВА да се приема

Капките за очи ЗАБАК не се препоръчват в случаи на алергия към някой от компонентите.

Медикаментът да не се използва при деца на възраст под 3 години.

Бременни следва да се консултират с лекаря си за възможността да използват тези капки. Не предприемайте лечение без консултация!

Ако организмът ви реагира на този продукт с влошаване на зрението, замъгляване, допълнително раздразване и парене – избягвайте в същия момент да шофирате или да работите с тежки машини.

ЗАБАК усилва опияняващия ефект на алкохола; да се има предвид при едновременен прием.

Взаимодействие с други медикаменти

Ако ЗАБАК е част от комбинирана терапия за вашия проблем с очите, не прилагайте капките и другия продукт без интервал от поне 5 минути помежду им.

ЗАБАК влиза в лекарствени взаимодействия с някои медикаменти, като променя ефекта им или сам се поддава на въздействие. Това налага лекуващият да бъде информиран за всеки медикамент, който пациентът приема.

Съвместяването на ЗАБАК с други лекарства изисква висока професионална компетентност и индивидуална преценка за начина на медикаментозно съвместяване. Това се отнася особено за антихистаминовите препарати и за антидепресантите.

_

Усреднена цена в аптеките – 11 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *