Включете тези летни храни в менюто си!

В разгара на лятото вече имаме свежо усещане и е редно да направим някои промени в храненето си.

Най-очевидният начин това да стане е като заменим някои „зимни” храни с летни такива.

Заменете картофите с пълнозърнести храни

Зимните ястия като яхнии са пълни с нишестени картофи и това е полезно за нас през зимата, когато имаме нужда от по-тежка храна, за бавно изгаряне на енергията. През лятото обаче, ние искаме бързи и готини храни, за да победим топлината. Зърното като киноа, амарант или елда  могат да бъдат приготвени бързо, като се включат в едни невероятни салати, от които ще получим достатъчно енергия без да се чувстваме натежали от храна.

Разменете топли супи за студени такива

През зимата ние ядем супи заради тяхната топлина и комфорт. През лятото ни трябват утоляващи жаждата и охлаждащи храни. Студените супи могат да бъдат направени много бързо – само слагате всички съставки в блендера и пускате на висока скорост – това се нарича смути, шейк или просто нектар от зеленчуци с добавени глезотийки по ваш вкус. Освен че съдържат много полезни хранителни вещества, те утоляват и жаждата ни през лятото.

Заменете сладоледа със замразен бенен

Студените десерти са прекрасни през лятото. Сладоледът е пълен със захар, консерванти и млечни продукти. Това са продукти, които няма да доставят удоволствие на стомаха ви, така както на езика ви. Дискомфортът от този коктейл с боклуци ще премахнете, като се възползвате от нашата рецепта. Това е най-лесната рецепта в света! Вземете 2-3 замразени банана и пасирайте в блендер или кухненски робот, докато се получи консистенция на мек сладолед. Гарнирайте с любимите си ядки натрошени плюс натурален черен шоколад и се наслаждавайте!

Ако се възползвате от нашите съвети за промяна в храненето си, вие ще се чувствате по-леки, по-здрави и ще имате много повече енергия, за да се наслаждавате на лятото!

 

 

Яжте истинска храна!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *