Лекари препоръчват: яжте диня за отслабване и здраво сърце!

Няколко резена диня на ден ще ви помогнат лесно да отслабнете и да забравите за високото кръвно през горещите летните дни, препоръчват лекари

В горещия летен сезон няма нищо по-добро вас и вашето сърце от сочния, утоляваща жаждата червен резен диня, съветват лекарите. Този чудесен дар на майката Природа е вкусен и същевременно изключително полезен за здравето, пише Дейли Мейл.

Яжте повече диня, за да отслабнете по-лесно. Лекарите поясняват, че зад зелената кора на сладкото лятно изкушение може да откриете истинска природна аптека.

Яжте диня за отслабване и здраво сърце!
Яжте диня за отслабване и здраво сърце!

На първо място в нея се намира естествената аминокиселина цитрулин. Попаднал в бъбреците той се трансформира в аргирин. Тази аминокиселина е отговорна за създаването на повече мускулна тъкан, като използва за това мазнините на тялото. Така че, ако искате да ваете мускули и да стопите излишните килограми във фитнеса без опасните и спорни хранителни добавки, просто хапвайте редовно диня, съветват лекари.

Вкусното парче диня доставя на стомаха и червата така необходимите фибри, способстващи за тяхното прочистване от токсините. Цирулинът също така подобрява активността на левкоцитите и преноса им към местата на нараняване. В резултат на това, се ускорява процесът на регенерация на тъканите и зарастването на повърхностните рани става значително по-бързо от обичайното.

Лекари съветват: подмладете се с диня – в нейния сок се съдържа забележително количество витамин А. Той поддържа кожата млада, здрава и еластична, запазва зъбите, костите и лигавиците. Доказан ефект динята има за производството на пигменти в ретината на очите, като ги предпазва от свързаните с възрастта дегенеративни процеси, водещи до кокоша слепота.

Рискът от инфаркт в горещините нараства и тук отново ще помогнат няколко парчета диня. Известно е, че близо 20% от пациентите с повишен холестерол не се повлияват от обичайните лекарства, обаче динята им помага. Цирулинът в нея понижава кръвното налягане и спомага за поддържането на азотния баланс, като предотвратява запушването на кръвоносните съдове от лошия холестерол.

Високото съдържание на вода в динята стимулира отделянето на излишните течности под формата на пот, която охлажда тялото допълнително и предпази от топлинен удар в летните горещини. Затова вместо да се поддаваме на крещящите реклами за различни напитки, по-полезно и здравословно е, просто да се консумира диня.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *