Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои масажи са най-подходящи за зимния сезон?

Хората обикновено не обичат да ходят на масаж през зимата, но експертите препоръчват зимния сезон, като най-добрия за масажи.

Когато говорим за масажи, те винаги са в комбинация с масажното масло, което затопля тялото. Сухите масажи помагат в кръвообращението и заздравяване на мускулите. Маслото от лист на канела се препоръчва най-много през зимата, тъй като има затоплящи свойства.

Предлагаме ви да използвате още няколко опции:

Терапия с вулканични камъни: Масажистът поставя загрети камъни върху определени части на тялото. Топлината, която се генерира от камъка работи добре за тялото и е особено много ефективна през зимата.

Традиционен тайландски масаж: Това е сух масаж, който включва разтягане на части от тялото, което подобрява циркулацията на кръвта.

Шиацу: Това е друг сух масаж, който се фокусира само върху освобождаването на мускулното напрежение, което в крайна сметка дава дълбока релаксация. Това е японска техника, която включва работа мърху гърба на тялото с налягане.

Традиционен Балийски: Масажът е на базата на масло за масаж – комбинация от акупресура, рефлексология, стречинг и ароматерапия. Той ви помага през зимата чрез стимулиране на кръвообращението. Служи за лечение на болки в ставите.

Телесните масажи са добри след тренировка!

Масажите за тяло са важна част от фитнес програмата. Те имат физиологични ползи и са чудесен начин да се поглезите след тежки тренировки.

Ползи за здравето от масаж:

–      Увеличава притока на кръв към мускулите и тъканите;

–      Дава топлина в тялото;

–      Намалява сковаността и болезнеността;

–      Релаксира целия организъм;

–      Стимулира лимфната система на организма;

–      Подобрява циркулацията на кръвта;

–      Редуцира болката и умората.

Но внимавайте!

Макар масажите да са добри за тялото, има някои ситуации, когато те трябва да се избягват, освен ако не са предписани от лекар. Те включват:

–      Възпаление;

–      Треска;

–      Бременност;

–      Висока температура;

–      Херния;

–      Фрактура.

Въпреки че много нежен масаж, заобикалящ проблема може да се направи, най-добре е да се консултирате с вашия лекар.

 

 

Вземете студен душ за здраво тяло!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *