Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Да се забрани рекламата на пластични операции!

Британската асоциация по естетична пластична хирургия (BAAPS) призова депутатите да забранят всякаква реклама за пластични операции.

Според в-к Дейли Мейл (Daily Mail), забраната на рекламата е само една от шестте препоръки на групата, които се правят с цел естетичната пластична хирургия да се направи по-безопасна. Това идва като отзвук на скандала във Франция с гръдните импланти, който засегна над 400 хиляди жени в 65 различни държави.

„През последното десетилетие BAAPS работи, за да образова обществеността за много агресивните маркетингови трикове, които не само омаловажават хирургията, но застрашават и пациента“, казва президентът Фатах. „Ние предупреждаваме хората за нереалистичните очаквания, които им втълпяват с шоуто „Пълна промяна”, както и за тъпите награди, които обещават в конкурентната си борба клиниките по пластика. Козметичните операции, които превръщат хората в мумии и правят основни ремонти на тялото рекламират ваучери за Коледа – „Платете една – получавате две”! В никоя друга област на хирургията човек не се сблъсква с такава наглост и безочие!“

Липсата на регулация на този пазар, казват от Асоциацията, дава възможност на недобросъвестни фирми да насочват агресивните си реклами към по-младите и уязвими хора. Плакатите, които те поставят на автобусни спирки, показват корицата на лъскаво модно списание и е поместена млада, привлекателна жена с големи изкуствени гърди. Текстовете върху тях включват изрази като: „получавате повече, плащате по-малко”, „хирургия за един ден”, „това е по-достъпно, отколкото си мислите”!

Такива фрази, които тривиализират операцията и фокусират вниманието върху нейната достъпност и бързина, са много подвеждащи за младите. По-важно е те да са информирани, че трябва да направят консултация с квалифициран и лицензиран хирург преди да вземат решение за такава процедура. Това би гарантирало някаква безопасност!

 

 

Гръдните импланти са опасни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *