Сокът от ябълки има антираково действие

Американски учени твърдят, че сокът от ябълки може да има антираково действие.

appleЯбълките са с изключително значение за здравето: доказано е в много посоки. Редовната консумация на ябълки и употребата на ябълков сок има характер на профилактика срещу рака на стомаха. Такъв е изводът на изследователски екип, ангажиран от U.S. Apple Association.

Американските експерти са доказали експериментално, че ябълките имат категоричен антиканцерогенен ефект благодарение на голямото количество многофеноли и пектин, които се съдържат в тях. Любителите на ябълки в по-силна степен са защитени от злокачествени заболявания, пишат от medikforum.ru.
Медиците са наясно с това как действа пектинът на клетките. Смесвайки се с плодовия сок, пектинът стимулира организма да произвежда интензивно веществото бутират. При високи стойности на бутирата се активират биологичните механизми, отговорни за производството на антиокислителни компоненти. Именно те защитават слизестата обвивка на стомаха и подпомагат нейната регенерация.

Бутиратът е главното хранително вещество за епитела на червата и в същото време с негова помощ се постига ефектът на защита срещу рака на храносмилателната система, коментират учените.

Редовната консумация на сочни ябълки е добрият вариант да се погрижим за тази защита. По-категорично тя се постига чрез соковете и нектарите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *