Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 ползи за здравето от алкохола

Една важна констатация, която правят последните изследвания за здравословното хранене е, че умерената консумация на алкохол може да подобри здравето и да доведе до по-дълъг живот!

Но преди да надигнете цяла бутилка бира или вино, имайте предвид, че умереността е ключът към ползите от алкохола. Това означава, че едно питие на ден средно за жените и две питиета на ден за мъжете са напълно достатъчни, за да ви предпазят от цял ​​куп заболявания.

  1. Червеното вино отдавна се смята за еликсир на здравето най-вече на сърцето. Но не е нужно да изпивате бутилка Мерло. Умереният прием на каквито и да е напитки може да намали риска от сърдечни заболявания с до 40 на сто, сочи проучване от Харвардското училище за обществено здраве. Ето какво са установили: алкохолът има способност да повишава добрия и да намалява лошия холестерол, който при натрупване запушва артериите и причинява инфаркт.  Така че изпиването на 1-2 чаши хубаво червено вино ще достави на организма ви повече антиоксиданти, отколкото която и да е друга напитка.
  2. Алкохолът може наистина да ви помогне в борбата срещу мазнините и натрупването им около коремчето. Хората, които пията по 1-2 питиета на ден са по-малко склонни да наддават на тегло. Но ако прекалявате с количеството, тлъстините са неизбежни и ще имате нужда от лечение. Изследователите смятат, че органите на хората, които пият редовно умерени количества алкохол се адаптират към метаболизма. Освен това, те са склонни да ядат по-малко храни с въглехидрати.
  3. Умерените количества алкохол намаляват риска от диабет тип 2 с до 30%. Това става, защото алкохолът повишава нивата на хормона, който подобрява инсулиновата чувствителност. С други думи, това прави по-лесно за организма да преработи глюкозата и да я използва като енергиен източник. Така се намалява количеството на захар в кръвта и в крайна сметка намалява рискът от развиване на диабет.
  4. Едно малко питие може да помогне за предотвратяване на когнитивния упадък и да увеличи интелекта ви. Изследователите от Университета в Лойола са направили изследване, с което са установили, че умерените консуматори на алкохол е 23% по-малко вероятно да се разболеят от Алцхаймер или други форми на деменция, в сравнение с трезвениците. Това е така, защото алкохолът подобрява притока на кръв към мозъка.
  5. Редовната умерена консумация на алкохол намалява риска от камъни в жлъчката. Това е така, защото алкохолът увеличава добрия холестерол в кръвта, а от там и този в жлъчния мехур. Плюс това, наднорменото тегло е един от основните рискови фактори за развитие на камъни в жлъчката. Умерена употреба на алкохол намалява този риск, като помага да се поддържа здравословно тегло.

 

Харесвате ли уиски?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *