Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10 съвета как да придобиете навик да пиете вода

А знаете ли какво става с организма ви, когато не пиете достатъчно вода? Дехидратацията е в основата на всички болести, защото животът е вода!

Пиенето на вода не трябва да бъде досадно за вас и е задължително да го превърнете в навик, за да имате здрав организъм, повече енергия и по-малко болести.

  1. Ако наистина не понасяте вкуса на водата, слагайте сок от портокал, мандарина, лимон или грейпфрут. Пригответе си бутилка с вода, която трябва да изпиете за деня – 1,5 или 2 литра и я поставете в хладилника (ако харесвате студени напитки). На другия ден ще имате вкусна и без никакви калории напитка, която ще хидратира организма ви. Само не забравяйте да вземете бутилката, когато излизате за работа.
  2. Винаги носете със себе си бутилка с вода, където и да отидете. Поставете 1 бутилка в колата си, една – на бюрото си и една под ръка, когато сте си в къщи и гледате телевизия или почивате на дивана. Задължителната бутилка стои на нощното ви шкафче!
  3. Пийте водата със сламка – така няма да усетите как изпивате цяла чаша или малка бутилка минерална вода.
  4. Сменяйте вида на водата – пийте минерална от различни извори, опитайте трапезна или изворна вода от магазина, а най-много пийте вода от чешмата, като сте я източили много добре.
  5. Ако водата от чешмата не е вкусна, сварете билков чай. Всякакъв вид чай от билки може да замести количеството вода, което трябва да изпивате за деня. Не се увличайте по лечебни растения, а вземете съвсем безвредни – лайка, мента, шипка или липа.
  6. Настройте мобилния си телефон да включва мелодия или аларма на всеки час, за да ви подсеща да изпиете чаша вода или чай.
  7. Не забравяйте, че водата подпомага здравословното поддържане на нормално телесно тегло. В никакъв случай не пийте заредени със захар и калории, а и всякакви вредни химикали газирани напитки.
  8. Консумацията на 8 чаши вода на ден ще предпази сърцето ви от увреждане и ще имате по-дълъг живот.
  9. Когато тялото е дехидратирано вие се чувствате уморени. Ако усетите жажда, това означава, че вече имате мускулна слабост, виене на свят – симптоми от липса на вода в организма. Не допускайте това!
  10.  Главоболие, лошо храносмилане – запек и стомашни киселини, увредена и пъпчива кожа – всички тези симптоми се нуждаят от лечение, съпътстващо с пиене на вода. Само водата ще помогне на организма ви да изхвърли токсините и отпадните продукти.

 

Яжте по малко и между основните хранения!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *