Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесни упражнения срещу болки в гърба…в леглото

Една трета от живота ни преминава в кревата, из­числили са статистиците.

Лекарите предупрежда­ват, че трябва да внима­ваме в каква поза спим, за да не предизвикаме схващания на мускулите и възпаления на нервите.

Ето едно стречинг упражнение, което ще ви разтегне, както си лежи­те, за да облекчите напре­жението върху гръбначния стълб.

Легнете на гръб с въз­главница под краката си – от средата на бедрата до глезените, и втора възглав­ница със същата височина под главата и раменете. Повдигнете се на лакти и сложете дланите си върху бедрата. После бавно се

върнете назад, сякаш се движите прешлен по прешлен, като държите раменете възможно най-далеч от бедрата, за да се разтегнете максимално. Достатъчно е да правите тази гимнастика 15 мину­ти на ден, за да освободи­те нервните окончания и да разтоварите муску­лите.

 

Лечебни методи за лечение на болки в гръбнака:

Ако болките 6 гърба продължават повече от 2-3 седмици, трябва да потърсите допълнително лечение. Ето основните видове терапии:

МАСАЖ: помага за по-бързото облекчаване на състоянието, когато е прилаган От физиотерапевт заедно със стандартното лечение – медикаменти и лека физическа активност.

СТРЕЧИНГ: въртеливите движения, страничните наклони и разтяганията могат да намалят напрежението в мускулите, които са постоянно схванати.

ХИРОПРАКТИКА: лечебни манипулации на гръбначния стълб като прецизен натиск (пощипване, поглаждане) върху определени точки от гърба и кръста.

ЙОГА: подбрани от специалист пози и движения помагат при остри и хронични болки в гърба.

 

Болките в гърба свършват в момента, в който сложите уреда за бързо премахване на ставни болки – СТОП ПЕЙН.

 

 

Как да овладеем болките в гърба?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *