3 важни симптома за болести, които може да ви изненадат

Замайването симптом често пъти е знак, че тялото е натоварено с излишни килограми

 

замайване

Усещането, че се возите на въртележка, може да се причини от недоспиване и ниско кръвно налягане. Сами по себе си тези оплаквания не са тревожни. По-опасно е, ако са съчетани с друга симптоматика – например главоболие. В този случай може да става дума за т.нар. вестибуларна мигрена. Понякога тя е придружена и от шум в ухото. Желателно е да посетите невролог.

Едва ли някой не е имал усещане за изтръпване на крак или ръка

При смяна на позата за няколко минути кръвообращението се подобрява и неразположението постепенно отминава. Схващането на крайниците понякога се дължи на нервно напрежение и стрес. Ако оплакването зачести или се съпътства от болки в гърба, много е възможно да се диагностицира дискова херния. В някои случаи изтръпването на крайници се. дължи на диабет, ревматоиден артрит, липса на минерали. Задължително се прегледайте при специалист.

Стресът е една от възможните причини за студените ръце и крака

Той „дразни“ нервната система, в резултат на което се влошава оросяването на крайниците. По правило ръцете на жените са по-студени от тези на мъжете. Това се дължи на женския хормон естроген, който прави слабия пол по-чувствителен на температурните промени. При някои хора забавената циркулация на кръвта е вродена. За да стоплите студените ръце, дълбоко вдишвайте и издишвайте. Спортът също раздвижва кръвта. Някои лекарства (от групата на бетаблокерите) са възможен виновник за нарушената циркулация на кръвта. Ако пръстите ви са бледи, дори посинели, може би страдате от болест на Рейно – нарушаване на кръвоснабдяването в крайните части на ръцете. Консултирайте се с лекар, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *