Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топ 5 храни полезни за зрението!

Милиони хора са изправени пред проблеми със зрението.

Докато има безхаберници, които не се интересуват как ще се развива зрението им и продължават да пушат цигари и да прекаляват с алкохола, повечето интелигентни същества търсят начини да предпазят очите си. Много научни изследвания сочат, че консумацията на определени храни предотвратява или забавя дегенерацията на макулата и съвсем естествено ни предпазва от драстично лечение.

Какво може да ядете, за да предпазите очите си? Научете повече тук.

1 . Моркови

Попадайки в човешкия организъм, бета-каротинът от морковите се превръща във витамин А. Това целебно свойство на морковите е свързано със заздравяване на очите. Затова редовно яжте моркови, особено ако много работите на компютър.

2. Увеличете приема на антиоксиданти

Антиоксидантите, които играят защитна роля за зрението, включват витамин С (в цитрусовите плодове, киви и броколи), витамин Е (в растителните масла, ядките и авокадото) и лутеин и зеаксантин – хранителни вещества, които изобилстват в тъмните листни зеленчуци, като спанак, броколи, всички видове зеле и други. Макар да не е напълно ясно как тези антиоксиданти предпазват очите ви, изглежда, че те се натрупват в ретината, където премахват свободните радикали, като ги лишават от кислород. Лутеинът и зеаксантинът могат също да действат като естествени слънчеви очила, защото образуват пигмент, който филтрира някои от вредните слънчеви лъчи.

3. Яжте яйца

Яйчните жълтъци са богати на лутеин и зеаксантин, но много от нас ги избягват, защото се тревожат за съдържанието на холестерол в тях. Но много изследвания вече доказаха, че да се ядат по 2-3 яйца на ден повишава нивата на лутеин и зеаксантин, но не и на лошия холестерол. Естествено, по-големи количества не се препоръчват, освен ако не ги забъркате със спанак.

4. Мазна риба

Хората, които ядат поне два пъти в седмицата мазна риба, като сьомга, сардини, скумрия, херинга или пъстърва, е много по-малко вероятно да развият дегенерация на макулата, отколкото тези, които не поемат достатъчно омега-3 мастни киселини и рибено масло. Тези полезни мазнини можете да си ги набавяте и с подходяща хранителна добавка.

5. Още храни, които съдържат лутеин и зеаксантин

Царевица, тиквички, зелен фасул, шам фъстък, авокадо – дори да имате добро зрение, това не означава, че с напредване на възрастта няма да имате проблеми. Затова започнете да ядете редовно тези храни и ще отложите за дълго проблемите с очите.

За да предпазите очите си, контролирайте нивото на кръвното си налягане. Високото кръвно налягане уврежда очите преждевременно. Освен това наднорменото тегло също вреди.

 

 

Грижа за очите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *