ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

6 съвета за здраве на жените около 30-те!

Жената  живее пълноценен живот около 30-те си години – работа, брак, деца! Все още млада, но не толкова безгрижна!

Това е времето, когато най-силно сте притиснати от липса на време за себе си. Не е лесно да се справяте с домакинството, да имате време за съпруга си, да се грижите за децата си и да успявате в работата си. Но това не трябва да ви пречи да намерите време за изработването на някои здравословни навици, към които да се придържате. Това ще ви помогне да останете здрави и да не прибягвате до лечение, поради нездравословен живот.

  1. Яжте здравословна храна – казахте ли „Ох, омръзна ми да го повтаряте”!? Казахте го… Е, добре, а спазвате ли този толкова пъти повтарян съвет? Едва ли…иначе нямаше да четете това…Защо продължавате да си мислите, че само четенето на съвети помага? Не, трябва и да ги спазвате!
  2. Включете в диетата си повече плодове и зеленчуци. Тялото ви не може само да си „изработи” витамини и минерали – трябва вие да му ги доставите. Не трябва да се сещате за полезните храни, само когато се разболеете. Всеки ден изяждайте някакъв суров плод и поне два пъти зеленчукова салата.
  3. Правете упражнения. Ако не можете всеки ден, то поне през ден отделяйте по 30 минути за гимнастика. Има толкова много начини да се „разкършите” – харесайте този, който няма много да ви затормози, но ще ви подобри кръвообращението.
  4. Поддържайте тялото си хидратирано, защитавайте кожата на лицето си и косата от слънце, носете шапка и слънчеви очила и пийте много вода.
  5. Спете добре. Може да се окаже трудно да получите здравословен сън, ако имате малки деца, които не са привикнали на режим, но трябва да спите поне 7 часа през нощта.
  6. Правете профилактични прегледи и скринингови изследвания поне веднъж в годината. Съветите на гинеколога и цитонамазката са важни и са във ваш интерес.

 

 

4 нови тенденции в здравословното хранене

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *