ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Спазвайте тези съвети, за да поддържате тялото си хидратирано!

Нашето тяло се нуждае от подходяща хидратация, за да функционира гладко!

Ако в тялото ви липсва вода, то ще страда, а кожата ви ще се сбръчка като на старец. Ниският прием на течности, прекомерното изпотяване, излагането на слънце, използването на нагреватели, приемът на алкохол, тютюнопушенето и стресът допринасят за дехидратация. Ето няколко начина да поддържате себе си хидратирани:

1. Започнете да използвате зехтин за салатата си. Той овлажнява кожата и осигурява необходимите хранителни вещества за тялото ви.

2. Включете сок ​​от алое вера в диетата си. Можете също да прилагате гел с алое вера върху кожата си редовно. Алое вера хидратира кожата ви, както и тялото ви.

3. Започнете да използвате мед, тъй като има подхранващи и хидратиращи свойства. Можете да смесвате една лъжица мед в млякото си всеки ден. Можете да замените захарта с мед. Това ще поддържа тялото тонизирано и здраво и няма да ви се налага да търсите лечение, за да сте в кондиция.

4. Включете цитрусови плодове в диетата си. Портокали, грозде и лимон ще осигурят необходимата вода за тялото ви. Освен това задължително яжте диня, пъпеш и сини сливи.

5. Трябва да се пие много вода през целия ден.  Физическата активност  отнема много вода от тялото под формата на пот и то няма как да я възстановите, ако не пиете достатъчно течности.

6. Включете салата в диетата си. Нарежете една краставица и един домат и си направете вкусна и здравословна салата. Трябва да хапвате салата най-малко два пъти на ден преди хранене.

7. Яжте много пресни зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни. Тези хранителни продукти съдържат полезни витамини, минерали и фибри, които са от съществено значение за тялото ви.

8. Консумирайте редовно храни със съдържание на скорбяла като картофи. Те поддържат нивата на енергия и позволяват на тялото ви да работи ефективно.

9. Изпийте чаша вода най-малко един час преди да отидете в леглото за през нощта. Това ще поддържа тялото ви хидратирано през цялата нощ. Можете също така да пиете чаша вода сутрин. Ще бъде чудесно, ако пиете тази чаша вода на гладно.

Много хора се чудят защо имат здравословни проблеми, а въобще не обръщат внимание колко течности поемат. Е, научете най-после елементарната истина за живота, а тя е – водата! 

 

Има време за всичко… дори и за жаждата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *